PDA

View Full Version : How to automatically switch between Time Capsules in Time Machine




aslakege
Sep 16, 2010, 07:29 AM
Hi,

I have one Time Capsule at home and one Time Capsule at work. I use both for backup of my laptop, but I have to manually switch target disk in Time Machine every time I change location.

Is there a way to automatically set the target disk in Time Machine based on for instance which WLAN I am connected to?

I see that similar questions on the forum have remained largely unanswered, e.g. http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=720456&highlight=time+machine+automate.

Thanks in advance.

Aslak



87vert
Sep 16, 2010, 01:32 PM
there may be a free way to do it but this software should do it:

http://centrix.ca/NetworkLocation/

I have not used it but I remember reading about it in MacWorld at some point.

EDIT:

Under the FAQ it shows:

Q I'd like to control MobileMe and TimeMachine using NetworkLocation.
A That's not a question, now is it? Unfortunately, we have yet to find any way of controlling these things. We hope that future versions of OS X will allow us to make changes to their configurations.

87vert
Sep 16, 2010, 01:35 PM
Quick google search turned up:

http://hints.macworld.com/article.php?story=20080105135511764

aslakege
Sep 17, 2010, 01:15 AM
Thanks a lot.

You are obviously better at searching than I am, as I could find nothing.

Solved.