PDA

View Full Version : Do I need to manually change the APN settings when traveling with iPad




wackymacky
Sep 17, 2010, 02:51 PM
Hi guys,

I am traveling to Australia tomorrow and am planning on picking up a SIM there for my iPad.

Can I just pop it in and I'm away, or will I need to manually set the APN settings?

I'm not planing on taking my computer so I won't be able to sync with iTunes while away.



maturola
Sep 17, 2010, 03:27 PM
You shouldn't have to, once you got the new SIM, it will connect to the network and get all the information it needs.

Czicks
Sep 19, 2010, 02:50 AM
Sorry but that isn't always the case. The APN details are automatically set via iTunes but without a PC you will likely need to manually set your APN details.

Just go Google search ahead of time for a page with all carrier settings, like this one (http://modmyi.com/wiki/index.php/Carrier_APN_Settings) for example, and save the details to a note on your iPad.