PDA

View Full Version : Picture won't fit on screen




jellymonster
Oct 1, 2010, 07:05 PM
Hi,

I have a Mac Mini (previous model to the aluminium one) and I have just got a Kanex MDP to HDMI adapter. I plugs into the MDP and USB and it take A/V.

However there are no setting that allow me to fit the whole picture perfectly on the screen.

With my old HDMI adapter I used the 1280x720 setting, however no such thing exists now.

How can I get round this?

Thanks
JM



ZMacintosh
Oct 2, 2010, 05:07 AM
Are you mirroring the display?
check display settings in system preferences.

or did you not click on overscan or uncheck it whatever the opposite is of what your experiencing?

jellymonster
Oct 2, 2010, 12:49 PM
Are you mirroring the display?
check display settings in system preferences.

or did you not click on overscan or uncheck it whatever the opposite is of what your experiencing?

I have tried both with and without overscan. It's either too big or too small =S.

I am using just one monitor

ActionableMango
Oct 6, 2010, 02:11 PM
Why did you switch HDMI adapters?

If all else fails, you can try SwitchResX.

MacHamster68
Oct 6, 2010, 03:21 PM
it also depends on your tv settings , and cables, adapters used , i found that after hours of setting up everything forwards and backwards and getting nervous breakdowns in between
short story i bought a small 15"black /silver polaroid tv with hdmi in , so i bought for my mini G4 a dvi to hdmi cable , worked perfect , after fiddling around in settings of the mini and of the tv :)but i did want to match the tv to my other Mac's around which are obviously all white , so i bought nearly the same model of tv but in pure white , changed the stand over from the black/silver one as i did want it matching to the iMac white housing silver foot , to make it short this newer tv also from polaroid also 15" but the serial number was a bit different and it would not recognise the mini over hdmi with the previously working resolution despite in the manual both tv's have the same resolution i always got always only ridiculous resolutions no mater what i did , went into settings of the tv changed whatever i could there but nothing :(
it simply would not display in nativ resolution :(
a mate gave me the idea to try out a different dvi to hdmi cable :confused:
i thought dvi is dvi and hdmi is hdmi so where would be the difference between them ..ok gold plated or not but i could not think of anything else
but the differences are huge as i had to find out after googling there is dvi-i dvi-d ..... single and double link,so i found out my dvi to hdmi was on the dvi side a dvi-d single link , so i bought one cable which had some pins more on the dvi side means dvi-d double link and surprise it worked like a charm full resolution was back , so maybe its the same thing with your adapters

i know the MDP is different to the dvi but its still a connection and if some signal doesn't come over through all the adapters used then you can setup whatever you want without a result