PDA

View Full Version : Can you do initial setup without apple remote?




bouldermac
Oct 10, 2010, 11:03 PM
Title says it all.

Can I use Remote app on my iPad to setup ATV2, or do I have to use the little apple remote?

Seems none of my remote apps can see the ATV2, and I left the apple remote at home...:(

Am I missing something?



fpnc
Oct 11, 2010, 01:38 AM
I think you need to enable Home Sharing on the ATV2 before you can use the remote app. I'm not 100% sure of this, but, you probably need an Apple IR remote to do the initial setup.

PurdueGuy
Oct 11, 2010, 02:13 AM
If you have never set it up before, then yes, you must use the included Apple Remote.

That is the only way to enter the password for Home Sharing. And you must use Home Sharing to use the iPhone/iPod remote app.

(It's also the only way to enter a password for wifi, but if you are wired, you obviously skip that.)