PDA

View Full Version : Remote Disc doesn't work...help?




Hellishness
Nov 3, 2010, 09:35 PM
Ok, so when I try to use remote disc, on top of taking like 5 minutes to connect, when I try to open the audio CD in my PC laptop's disc drive, it doesn't work. It will just sit there for like 3-4 minutes and then tell me something about it not being found. I attached a picture of the message I get. What should I do?



spinnerlys
Nov 3, 2010, 09:37 PM
Just out of curiosity, does it work with data CD/DVDs or even other audio CDs? It might be, that Remote Disc does not support audio CDs. Can't you rip the CD on your PC via iTunes and transfer the songs then?

Hellishness
Nov 4, 2010, 12:24 AM
Just out of curiosity, does it work with data CD/DVDs or even other audio CDs? It might be, that Remote Disc does not support audio CDs. Can't you rip the CD on your PC via iTunes and transfer the songs then?

That's what I did, but I will be kinda pissed if it doesn't work with audio CDs...that's really the ONLY thing I use a superdrive for...

phoneorpda
Nov 4, 2010, 12:29 AM
i am afraid it's not possible.

Remote Disc doesn't allow streaming of DVDs or Audio CDs.

older, but still valid document:

http://support.apple.com/kb/ts1576

Alicia1
Nov 4, 2010, 12:42 AM
i am afraid it's not possible.

Remote Disc doesn't allow streaming of DVDs or Audio CDs.

older, but still valid document:

http://support.apple.com/kb/ts1576

That is odd as I streamed a dvd from my macbook pro to my air a couple of days ago and it played fine.

phoneorpda
Nov 4, 2010, 12:47 AM
you sure?

it's an os 10.6 thing, so it'd be weird if you were able to stream a DVD from the MBP drive to the air, wirelessly.

http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.6/en/21662.html

Maybe it was an unprotected DVD? i have no idea, but none of my DVDs work with Remote Disc.

Hellishness
Nov 4, 2010, 01:08 AM
Aww bummer. Looks like I'll be installing Handbrake on my PC and ripping all my DVDs and CDs onto that laptop and then transferring them (via USB) to my MBA.

Scottsdale
Nov 4, 2010, 06:35 AM
Aww bummer. Looks like I'll be installing Handbrake on my PC and ripping all my DVDs and CDs onto that laptop and then transferring them (via USB) to my MBA.

What a pain. Why not just buy an external drive for the times when you need it?

I bought a BluRay external drive for less than $70 including shipping on eBay. It works as DVDRW/CDRW in OS X and BluRay in Windows 7. Cheaper than Apple's solution too. Otherwise, for around $35 you can find an external DVD drive for the MBA that isn't an Apple brand.