PDA

View Full Version : Avatar Extended sync problem




Cave Man
Nov 27, 2010, 04:27 PM
I'm trying to repack the Avatar Extended cut Blu-ray with the Nav'i subtitles but am having an audio sync issue that's about 1/2 second behind the video by the end of the movie (starts out just fine, then drifts behind). I'm using Clown_BD to extract the video, DTS audio and Nav'i subtitles (which is track 14, BTW), then convert the subtitles to an .idx with BDsup2sub, then using mkvmergeGUI to reassemble the video, DTS audio and converted subs into an mkv. When I open this in Plex, VLC or MPlayer OS X Extended the audio sync problem is the same, suggesting it's in the file itself. Any suggestions for fixing this? It's quite annoying.

BTW - the extended cut fills in a few blanks about the storyline, as do several of the outtakes that never made it into the final film. It's really worth the $25, IMO.



Cave Man
Nov 28, 2010, 12:22 AM
The answer is:

Set the video frame rate to 23.975 instead of 23.976 (original source) in mkvmergeGUI.

Funny how 1/1000 of a second can add up over the course of a 3 hour movie.

chrono1081
Nov 28, 2010, 01:02 AM
I cant WAIT to watch my extended edition Avatar :D I haven't been able to because school is being ridiculous this week :(

I never like extended editions anyway but I still want to see it :D Its sitting on my desk staring at me.

heliocentric
Nov 28, 2010, 06:09 AM
why does this film have this problem?

you didnt have to adjust the frame rate with the 1st avatar bluray...

Cave Man
Nov 28, 2010, 08:44 AM
why does this film have this problem?

I really don't know, but it's strange.

you didnt have to adjust the frame rate with the 1st avatar bluray...

I had the srt for the original so I didn't have to go through all of this for it. Just open in HB, add the srt and let it run.