PDA

View Full Version : DVD Menu's




duck33
Jan 5, 2011, 09:21 PM
How does one rip the entire dvd (including menu's?)

I ripped 5 movies with HB and installed them on my ipad but I dont get any menu's? Is that how it's suppose to work?



Omne666
Jan 6, 2011, 05:43 PM
How does one rip the entire dvd (including menu's?)

I ripped 5 movies with HB and installed them on my ipad but I dont get any menu's? Is that how it's suppose to work?

instead of ripping them with HB, you create an ISO of it, and on the apple tv, use ATVFlash and they'll appear just like a DVD would. Of course...thats the appleTV....for the iPad....no idea!!:rolleyes:

Using HB...what you got is right...the main feature.

GSX
Jan 6, 2011, 06:02 PM
How does one rip the entire dvd (including menu's?)

I ripped 5 movies with HB and installed them on my ipad but I dont get any menu's? Is that how it's suppose to work?

HandBrake cannot rip DVD menus.

If you want menus you will have to use programs like RipIt or Mac The Ripper.

I personally use RipIt for my HTPC. I have never had a problem ripping a DVD with it. It works fast and usually takes about 20-25 minutes per DVD. The only problem is that the file sizes are large. An entire DVD rip will usually be 6-7 gigs in size. This will not leave room for much else on an iPad. :eek:

VLC is now available for the iPad. VLC should be able to play video_TS files(which RipIt and Mac The Ripper create). I'm not sure how to get the files on the iPad though. Maybe someone else knows the answer to that question.

From A Buick 8
Jan 6, 2011, 07:09 PM
Not sure why you want the menu structure, but you can use a program like DVD2oneX to compress the video TS file to about half it's size. Still going to be much larger then the movie only file from HB

duck33
Jan 7, 2011, 04:34 PM
Not sure why you want the menu structure, but you can use a program like DVD2oneX to compress the video TS file to about half it's size. Still going to be much larger then the movie only file from HB


I'm ripping my son's Signing Time DVD's. On the DVD they have 4 songs but to play them you need to select the songs in the menu. If I use HB it only selects the "movie" part of the dvd and not the songs.