PDA

View Full Version : "Resetting Volume" Message




Omne666
Feb 20, 2011, 08:06 AM
Hope someone can help....I keep getting this message on one of my ATV1s. Checking Audio settings in the atv shows the 'Sound Check' is set to off, and when i change it to on, zero difference. Also when I turn it off again, no difference.

Anyone had this? What am I missing?



waw74
Feb 20, 2011, 08:24 AM
Sound check will adjust the playback level of your music so that everything is the same level. iTunes must first scan the songs to determine how quiet or loud each song is.
There is a setting in iTunes, on mac it's in preferences -> playback, if that's not on, the songs don't haven't been tagged with the information needed to adjust the volumes.

Omne666
Feb 22, 2011, 02:18 AM
Yep....checked that also. Its not ticked as on in iTunes preferences. And this is happening with TV Shows. Absolute pain in the butt!!! Because even though its only a 'click' on the remote, it takes ages to respond...sometimes like 30seconds.