PDA

View Full Version : bought extra RAM but it doesn't show...


forthebrave
Feb 17, 2005, 09:09 AM
I have an imac G5 with 512 MB RAM, just recently added another 512 MB . When I open about this mac it only shows 1 GB. Shouldn't it be like 1.24 GB?? or do they just round it off??

Applespider
Feb 17, 2005, 09:29 AM
Ah but it takes 1024MB to make 1 GB.

To get 1.25GB, you need a 256MB card and add a 1GB card to it.

Omen88
Feb 17, 2005, 09:49 AM
Ah but it takes 1024MB to make 1 GB.

To get 1.25GB, you need a 256MB card and add a 1GB card to it.

That is correct. 1GB = 1024MB because 2^10 = 1024.

forthebrave
Feb 17, 2005, 10:10 AM
aHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH! I never knew that!!! I always thought it was 1,000 mbs/1 GB....... thanks!!! everyday something new learned! GOD BLESS MACRUMORS!!!