PDA

View Full Version : Weird Airport Extreme behavior




macmikey2
Mar 27, 2011, 06:59 PM
I have an Airport Extreme and 2 Airport Express units connected to my network. I keep seeing the AExtreme flashing its yellow light, indicating some type of trouble. I have them setup as a WDS.

However, when I open Airport Utility, the light immediately changes to green and I cannot see anything wrong with the setup or errors.

Anyone have any idea what may be causing the light to flash yellow ONLY when Airport Utility is NOT running?

Thanks,
Mikey



SandboxGeneral
Mar 27, 2011, 07:26 PM
Have you checked the logs in the Airport Utility to see if anything strange shows up?

BTW, I love you signature. ;)

macmikey2
Mar 27, 2011, 07:36 PM
Have you checked the logs in the Airport Utility to see if anything strange shows up?

BTW, I love you signature. ;)

LOL, thanks.

Yes, I checked the Console but your shot reminded me of that menu and lo and behold...

Mar 27 20:18:25 Severity:5 Disassociated with station 00:26:4a:be:a4:38
Mar 27 20:20:51 Severity:5 Binding added for udp, 71.224.155.227:32770 to 10.0.0.139:4500 with lifetime 7200
Mar 27 20:21:11 Severity:5 Binding added for udp, 71.224.155.227:32771 to 10.0.0.139:5353 with lifetime 7200
Mar 27 20:21:49 Severity:5 Associated with station 00:26:4a:be:a4:38
Mar 27 20:22:33 Severity:5 Disassociated with station 00:26:4a:be:a4:38
Mar 27 20:26:05 Severity:5 Associated with station 00:11:24:08:46:b7
Mar 27 20:26:06 Severity:5 Associated with station 00:11:24:05:c3:eb
Mar 27 20:28:14 Severity:5 Disassociated with station 00:11:24:08:46:b7
Mar 27 20:28:45 Severity:5 Disassociated with station 00:11:24:05:c3:eb
Mar 27 20:29:49 Severity:5 Associated with station 28:ef:01:cb:ad:5b
Mar 27 20:31:42 Severity:5 Associated with station 00:11:24:08:46:b7
Mar 27 20:31:43 Severity:5 Associated with station 00:11:24:05:c3:eb
Mar 27 20:33:00 Severity:5 Connection accepted from [fe80::129a:ddff:fe4c:311e%bridge0]:50770.
Mar 27 20:33:02 Severity:5 Connection accepted from [fe80::129a:ddff:fe4c:311e%bridge0]:50771.
Mar 27 20:33:02 Severity:5 Connection accepted from [fe80::129a:ddff:fe4c:311e%bridge0]:50772.

So, one of my Express units is disconnecting itself and re-connecting only when the utility is open. Weird.

I may have to move it maybe? or something else is going on. Don't seem to notice any problems when walking around and using wireless, so not sure what's up.

Thanks again,
Mikey

SandboxGeneral
Mar 27, 2011, 07:39 PM
Have you reset all of the devices?
What is the signal strength like regarding the one disassociating with the Extreme?
How old is it? - It could dying a slow death.

macmikey2
Mar 27, 2011, 07:48 PM
Have you reset all of the devices?
What is the signal strength like regarding the one disassociating with the Extreme?
How old is it? - It could dying a slow death.

Yeah, thought about the death thing too. They are both originals. 1st gen models.

Strength is good. They are spread out but still fairly close. Not real good at this so cannot quote actual numbers.

Mikey