PDA

View Full Version : Can't Locate new External Hard Drive




confused.mac
Apr 23, 2011, 09:58 AM
I just bought a Hitachi USB 2.0 XL1000 external hard drive. The first time I plugged it in, it showed up and opened with time machine. But then Time Machine suddenly quit, so I unplugged the drive and now it won't show up when I connect it-the drive makes the sound that it is working, but then after a while it just turns off again. I am new to this, any help would be greatly appreciated.



Jolly Giant
Apr 23, 2011, 10:02 AM
does disk utility see the drive ?

confused.mac
Apr 23, 2011, 10:05 AM
No, I went to disk utility and it didn't show up.

Jolly Giant
Apr 23, 2011, 10:30 AM
are you connecting the drive to your Mac directly or via a USB hub ? have you tried a different USB port and/or cable ?

is the drive showing up in system profiler ?

confused.mac
Apr 23, 2011, 10:52 AM
Yes, I'm using a usb port and a usb cable. I have not checked in system profiler.

Nameci
Apr 23, 2011, 10:58 AM
What specific machine are you using? a powermac?

Jolly Giant
Apr 23, 2011, 11:00 AM
Yes, I'm using a usb port and a usb cable.

have you tried a different cable ? have you tried another USB port ?

confused.mac
Apr 23, 2011, 11:10 AM
I checked in system profiler, it says there is no devices in the computer.

cube
Apr 23, 2011, 11:12 AM
Try resetting the PRAM.

Jolly Giant
Apr 23, 2011, 11:29 AM
additional troubleshooting steps can be found in this support article: USB and FireWire Quick Assist (http://support.apple.com/kb/HT1151?viewlocale=en_US).

also here: If a USB device isnít working (http://docs.info.apple.com/article.html?path=Mac/10.6/en/8261.html)

cocacolakid
Apr 23, 2011, 03:21 PM
Make sure it's plugged in and restart the computer, see if it shows up again.