PDA

View Full Version : new bug in 11A444d?




jnozsc
Apr 30, 2011, 01:18 AM
the 'arrange by' in Finder doesn’t work.

can anybody confirm this?

Or is it a mistake in my setting?

http://cl.ly/1e2q0c1L3O2B3f2g2i2R/Screen_Shot_2011-04-30_at_2.11.04_PM.png



MarkMS
Apr 30, 2011, 01:50 AM
Same happened to me, but a hard restart somehow helped. :confused:

It's good and bad. It fixed the problem, but now I can't reproduce my steps to recreate the problem for a bug report. Try to file a bug report if possible.

Tmelon
Apr 30, 2011, 10:53 AM
Same happened to me, but a hard restart somehow helped. :confused:

It's good and bad. It fixed the problem, but now I can't reproduce my steps to recreate the problem for a bug report. Try to file a bug report if possible.

Hard restart? As in you held down the button and forced it?

Blakeasd
Apr 30, 2011, 11:00 AM
I am having the same problem :( any solutions?

pqft
Apr 30, 2011, 11:38 AM
I am having the same problem

altecXP
Apr 30, 2011, 11:53 AM
No problem here, but I'll keep an eye on it.

celticpride678
Apr 30, 2011, 09:57 PM
Happening for me too, restart doesn't fix it.

rlogin
May 1, 2011, 06:20 AM
yep... restart doesn't fix it. I have same problem with two 27-inch, Late 2009 running Version 10.7 Lion Server Build 11A444d.

bushido
May 1, 2011, 07:06 AM
works just fine on my german install

Outsider
May 1, 2011, 12:29 PM
Log into another fresh account. Make sure it works there. Then delete your actual account's finder preferences. That should do it.

87racer
May 1, 2011, 10:28 PM
Log into another fresh account. Make sure it works there. Then delete your actual account's finder preferences. That should do it.

Didn't work for me. I also see this on two different 10.7 installs. Using the keyboard shortcuts or the menu bar to arrange by still works just no right click.
See screenshot for list of keyboard shortcuts.

bedifferent
May 2, 2011, 11:39 AM
Didn't work for me. I also see this on two different 10.7 installs. Using the keyboard shortcuts or the menu bar to arrange by still works just no right click.
See screenshot for list of keyboard shortcuts.

Would moving the Finder preference file to your Desktop and starting help? If it's a Finder issue perhaps forcing Finder defaults may help?

Quick question, how did you install Lion? I'm asking as some people installed it over Snow Leopard and are running into issues. You can install it fresh by burning the dmg in Lion(DP1 or 2, doesn't matter but DP2 will be best)/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg to DVD or USB:

Creating a bootable OS X 10.7 Lion disc (Update: …and USB stick) (http://holgr.com/blog/2011/02/creating-a-bootable-os-x-10-7-lion-disc/)

I booted up with a fresh SSD and installed fresh, and it fixed a lot of issues (such as not being able to delete any app's in Launchpad and some app's that were not working in DP2 update 2 work well).

Hope this helps! I'm gonna post a thread with this info as well in case others want to know. :)

87racer
May 2, 2011, 02:21 PM
Would moving the Finder preference file to your Desktop and starting help? If it's a Finder issue perhaps forcing Finder defaults may help?

Quick question, how did you install Lion? I'm asking as some people installed it over Snow Leopard and are running into issues. You can install it fresh by burning the dmg in Lion(DP1 or 2, doesn't matter but DP2 will be best)/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg to DVD or USB:

Creating a bootable OS X 10.7 Lion disc (Update: …and USB stick) (http://holgr.com/blog/2011/02/creating-a-bootable-os-x-10-7-lion-disc/)

I booted up with a fresh SSD and installed fresh, and it fixed a lot of issues (such as not being able to delete any app's in Launchpad and some app's that were not working in DP2 update 2 work well).

Hope this helps! I'm gonna post a thread with this info as well in case others want to know. :)

I deleted it then killed finder in act mon then emptied my trash and restarted. still not enabled.

One of my machines is a macbook air installed from snow leopard to an empty partition.
My other machine is a hackintosh installed using the method you described with nothing migrated from any previous installation. I doesn't work on either of them.