PDA

View Full Version : 10.7 iTunes Won't Open, error -200??




rmbrown09
May 9, 2011, 03:08 PM
I get this when I try and open itunes...
Edit: happens when I restart my computer as well, without my opening the app. Going to delete the application support folder.

http://i946.photobucket.com/albums/ad306/pilla99/ScreenShot2011-05-09at10025PM.png?t=1304971656



uaecasher
May 9, 2011, 03:15 PM
I get this when I try and open itunes...

Image (http://i946.photobucket.com/albums/ad306/pilla99/ScreenShot2011-05-09at10025PM.png?t=1304971656)

i've tried googling about the error but i only found old posts about 10.6.4: https://discussions.apple.com/thread/522503?threadID=522503

rmbrown09
May 9, 2011, 03:24 PM
I followed the guide posted and reinstalled iTunes to no avail. Error 200 again.
http://support.apple.com/kb/ht1224

mrapplegate
May 9, 2011, 03:37 PM
I followed the guide posted and reinstalled iTunes to no avail. Error 200 again.
http://support.apple.com/kb/ht1224
https://devforums.apple.com/message/422324
They are having same issue. This helped one user:
1)Shutdown
2)Start in safemode by pressing and holding shift while powering on, this might take some time.
3)Open itunes, it will open but without sound.
4)Restart normally again and everything will be fine

rmbrown09
May 9, 2011, 03:50 PM
https://devforums.apple.com/message/422324
They are having same issue. This helped one user:
1)Shutdown
2)Start in safemode by pressing and holding shift while powering on, this might take some time.
3)Open itunes, it will open but without sound.
4)Restart normally again and everything will be fine

Gave it a shot, iTunes didn't open and now audio on my machine is gone as a whole. I restarted normally however I have no sound what so ever.

mrapplegate
May 9, 2011, 04:05 PM
Gave it a shot, iTunes didn't open and now audio on my machine is gone as a whole. I restarted normally however I have no sound what so ever.
That thread lists others as well. Follow those, I'm sure they will help you.
Here is another suggestion:
Boot into single user mode, deleted /private/var/db/dyld contents, then went ahead wiped out vm files and all system caches (not user caches). I rebooted the machine and voila, volume up/down feedback works and iTunes starts up fine.
I have not tried but I suggest you follow the thread and read what others link to as well.

pslocom
May 19, 2011, 11:11 PM
That thread lists others as well. Follow those, I'm sure they will help you.
Here is another suggestion:
Boot into single user mode, deleted /private/var/db/dyld contents, then went ahead wiped out vm files and all system caches (not user caches). I rebooted the machine and voila, volume up/down feedback works and iTunes starts up fine.
I have not tried but I suggest you follow the thread and read what others link to as well.

Amazingly enough doing this fixed my sound!!!! I am so excited, listening to iTunes right now!

To recap, here is what I did:

Reboot into safe mode, hold shift during boot (takes a while but eventually it will load)
Logged in
Opened iTunes (no sound, but it opened at least for me)
Closed iTunes
Opened Terminal
Removed contents of /private/var/db/dyld
Removed contents of /Library/Caches (The Library folder at your drive root, not in your user/home folder)
Reboot

SOUND!

rmbrown09
May 20, 2011, 01:16 AM
Can confirm just did the same steps and have sound back.
Can someone explain though what I just did? And why that fixes the sound?

what is a dyld

pslocom
May 20, 2011, 01:54 AM
From some quick reading on wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Dyld#Mac_OS_X_and_iOS)a dyld, or Dynamic Linker seems to work between actual hardware and the software/OS. My theory is that (note my development experience stops at BASH scripts and PHP) these files were used as a middle man between API-like calls to the OS for audio, etc. My guess is that programs that need a little more control over the hardware resources, such as some games, things like Skype, etc don't typically use those linkers which would explain why they work.

Like I said, just a theory, so don't quote me on it.

As far as the cache folder goes, I'm guessing that's more of a precautionary measure. Just in case the OS has something bad cached, we might as well get rid of that stuff so it can rebuild a fresh copy.

I welcome corrections by someone who know a little more about this stuff, I'm just making my best educated guesses.

I'm glad it worked for you too! Wish I could take credit for the original idea! :p Hopefully other people having the same type of issues will see this and get their sound fixed too.

ktonini
Jun 5, 2011, 02:49 PM
That worked for me too, thank you so much!

rmbrown09
Jun 8, 2011, 11:51 AM
After DP4 I am in the same boat as when I installed DP3, except iTunes still works.

I have Reefit installed so holding shift isn't putting me into safe mode. Is there a way to boot into safe mode with terminal?

Or do I need to uninstall it.

peoplayer
Jun 25, 2011, 06:08 PM
I am a noob and would like to know the exact commands to navigate to these folders and erase the content in them?
Thank you!
Amazingly enough doing this fixed my sound!!!! I am so excited, listening to iTunes right now!

To recap, here is what I did:

Reboot into safe mode, hold shift during boot (takes a while but eventually it will load)
Logged in
Opened iTunes (no sound, but it opened at least for me)
Closed iTunes
Opened Terminal
Removed contents of /private/var/db/dyld
Removed contents of /Library/Caches (The Library folder at your drive root, not in your user/home folder)
Reboot

SOUND!

xodus
Aug 6, 2011, 02:06 PM
Amazingly enough doing this fixed my sound!!!! I am so excited, listening to iTunes right now!

To recap, here is what I did:

Reboot into safe mode, hold shift during boot (takes a while but eventually it will load)
Logged in
Opened iTunes (no sound, but it opened at least for me)
Closed iTunes
Opened Terminal
Removed contents of /private/var/db/dyld
Removed contents of /Library/Caches (The Library folder at your drive root, not in your user/home folder)
Reboot

SOUND!
I can confirm the above method worked for me and I am also using rEFIt. I am running 10.7 (11A511) on a late 2007 MB (C2D 2.2 GHz).

I am a noob and would like to know the exact commands to navigate to these folders and erase the content in them?
Thank you!

1. Apple Menu>Restart
2. Hold shift as computer boots *(start holding before rEFIt menu & while navigating rEFIt). Wait for computer to boot completely.
3. Open iTunes, close it again after it opens fully.
4. Open terminal (/Applications/Utilities)
5. Navigate to directory using cd
cd /private/var/db/dyld
6. Remove files in directory dyld
rm -ri *
7. Navigate to Caches
cd /Library/Caches
8. Remove files in directory Caches
rm -ri *
9. Restart

Always exercise caution when using the rm command since it can cause damage to the system if you go around removing files willy-nilly. Also I like to use the -ri argument so I know exactly what I'm deleting, you will need to confirm with y/n.

AppleDApp
Aug 8, 2011, 02:54 PM
I have the same Error as OP every post I read seems to talk about how to get audio in iTunes did any one post a solution to get iTunes to open? I am using lion.

Edit: I also lost audio. I rebooted and everything seems to work fine.

Quad5Ny
Aug 8, 2011, 03:51 PM
"sudo update_dyld_shared_cache -force", Restart

dijonemon
Aug 10, 2011, 06:23 PM
"sudo update_dyld_shared_cache -force", Restart

Worked for me, thanks!

spkane
Oct 1, 2011, 01:03 PM
This worked like a charm! Thanks!!

Save any open documents and then:

$ sudo update_dyld_shared_cache -force && sudo shutdown -r now