PDA

View Full Version : would like to add memory to the mac pro




vance09
May 25, 2011, 04:35 PM
I have the macpro 2-2.26 quad core intel w/8gb(4x2gb) and have 2 slots open i would to add another 8gigs has anyone done this outside of apple ie like ordering from canada computers
thanks



The-Pro
May 25, 2011, 05:01 PM
I have the macpro 2-2.26 quad core intel w/8gb(4x2gb) and have 2 slots open i would to add another 8gigs has anyone done this outside of apple ie like ordering from canada computers
thanks

If you get 1066Mhz DDR3 RAM which is meant for the 2009? mac pro, then it will work. Its really easy to install.
dont know about Canada Computers, you can just go on amazon if ur not sure about Canada Computers

tobyg
May 25, 2011, 05:20 PM
If you really have the dual quad 2.26ghz 2009 Mac Pro, and you really have 4x2GB sticks, then you have 4 slots available, not 2.

The-Pro
May 25, 2011, 05:54 PM
Yeh i was thinking about how that adds up :D

beto2k7
May 25, 2011, 06:09 PM
If you really have the dual quad 2.26ghz 2009 Mac Pro, and you really have 4x2GB sticks, then you have 4 slots available, not 2.

maybe he meant per processor and that is why he wanted to add another 8 gigs (4x2GB)

vance09
May 25, 2011, 06:21 PM
yes i probably do mean 4 slots as there is 2 processors,i only looked at one but i appreciate the info and will try a search for the memory
any place else where i could get this memory

also i looked at one of the chip sets and it says
Mt18jsf25672az-1g1d1 0926
2gb 2rx8 pc3 8500e 7 10 e0
also opened the case again and popped then drawer and yes i need 4 sets of chips 2gig each

and would this work ok Kingston 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1066 (PC3 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model KVR1066D3N7K2/4G

The-Pro
May 25, 2011, 06:37 PM
yes i probably do mean 4 slots as there is 2 processors,i only looked at one but i appreciate the info and will try a search for the memory
any place else where i could get this memory

also i looked at one of the chip sets and it says
Mt18jsf25672az-1g1d1 0926
2gb 2rx8 pc3 8500e 7 10 e0
also opened the case again and popped then drawer and yes i need 4 sets of chips 2gig each

and would this work ok Kingston 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1066 (PC3 8500) Dual Channel Kit Desktop Memory Model KVR1066D3N7K2/4G

This one would work: http://www.amazon.ca/Super-Talent-DDR3-1066-Systems-W1066EB2GA/dp/B002PHLZC8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=electronics&qid=1306366482&sr=8-1
they only have 1 left :( i posted it so you know which to get. I put extra samsung RAM into my 2x2.26 mac pro (same as yours) works well. Im not sure if Super Talent is a good brand.
Sorry i dont know where to get RAM in Canada

vance09
May 25, 2011, 06:39 PM
thanks for the info ,i may have to wait until there are more as i would need 4 or 2 sets

The-Pro
May 26, 2011, 02:23 AM
You can look on OWC or CanadaRam.
there is a thread here http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=505008

You should be able to get it here: http://www.canadaram.com/apple_mac_pro.htm
About 1/3 down the page there is RAM for your machine, it says 2.66 and 2.93 Ghr dual quad core 2009 mac pro, but its the same RAM for you dual 2.26 quad core.

vance09
May 26, 2011, 11:31 AM
I have ordered the memory this morning ,appreciate the direction and assurance---always nervous about adding memory(conflicts)

The-Pro
May 26, 2011, 05:08 PM
I have ordered the memory this morning ,appreciate the direction and assurance---always nervous about adding memory(conflicts)

sounds good :) yeh makes sense, best to check before buying it.
When you have installed the RAM, your mac pro will most likely show a special window, telling you in what slots to put the memory in order to achieve the best performance :)