PDA

View Full Version : Problems with New Vegas




GregTehBunny
Jun 21, 2011, 10:16 PM
I recently downloaded Fallout: New Vegas from this source (http://thepiratebay.org/torrent/6144391/Fallout_New_Vegas_Mac), and I've been experiencing a problem. I open New Vegas, and it and does not run the game program - instead it closes the window and opens itself a few moments later.

Any suggestions?

EDIT: the game file says, on startup: "Error: Launching wineserver failed! No new wineserver PID found!"



doh123
Jun 21, 2011, 10:41 PM
I think i got an email on this... I'm like 3 weeks behind in answering messages sent into Wineskin (life's been a pain...), and I know someone was asking about this same thing.

Thats an older version of Wineskin used to port that I think... so there might be some bugs that happen on certain systems (with that 2.0 RC release it might be buggy on multi-monitor systems too).

If you right click the app and select Show Package Contents, you can find Wineskin.app inside and run that. In Advanced, you can do a Test run, so after it fails you should be able to get the error logs and see if anything pops out as to why its failing to start the wineserver.

GregTehBunny
Jun 21, 2011, 11:10 PM
err:wincodecs:IcnsEncoder_CreateInstance Trying to save ICNS picture, but ICNS support is not compiled in.
fixme:ole:CoCreateInstance no instance created for interface {00000103-a8f2-4877-ba0a-fd2b6645fb94} of class {312fb6f1-b767-409d-8a6d-0fc154d4f05c}, hres is 0x80004005
err:menubuilder:convert_to_native_icon error 0x80004005 creating bitmap encoder
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f4d0,0x00000000), stub!
fixme:wave:wodDsCreate DirectSound not implemented
fixme:wave:wodDsCreate The (slower) DirectSound HEL mode will be used instead.
fixme:wave:AudioUnit_SetVolume independent left/right volume not implemented (1.000000, 1.000000)
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32ebc0,0x00000000), stub!
fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32ec20,0x00000000), stub!
fixme:d3d:swapchain_init Add OpenGL context recreation support to context_validate_onscreen_formats
fixme:d3d9:D3DPERF_SetOptions (0x1) : stub
fixme:xinput:XInputGetState (0 0x32fa78)
fixme:dinput:SysMouseAImpl_Acquire Clipping cursor to (0,0)-(1280,800)
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
err:avicap:query_video_device Video 4 Linux support not enabled
fixme:msacm:acmFormatEnumW Unsupported fdwEnum values 00100000
fixme:wave:wodDsCreate DirectSound not implemented
fixme:wave:wodDsCreate The (slower) DirectSound HEL mode will be used instead.
fixme:d3d:state_zfunc D3DCMP_NOTEQUAL and D3DCMP_EQUAL do not work correctly yet.
fixme:keyboard:X11DRV_ActivateKeyboardLayout 0x10091009, 0000: semi-stub!
fixme:keyboard:X11DRV_ActivateKeyboardLayout 0x10091009, 0000: semi-stub!
Eyefinity configuration query failed for display index 0.

GregTehBunny
Jun 21, 2011, 11:11 PM
X11.app: DISPLAY does not look like a launchd set variable, unsetting.
X11.app: main(): argc=12
argv[0] = /Users/mattchisholm/Desktop/FNV.app/Contents/MacOS/WineskinX11
argv[1] = :3532
argv[2] = -depth
argv[3] = 24
argv[4] = +xinerama
argv[5] = -br
argv[6] = -fp
argv[7] = /usr/X11/lib/X11/fonts/75dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/100dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/cyrillic,/usr/X11/lib/X11/fonts/encodings,/usr/X11/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11/lib/X11/fonts/OTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11/lib/X11/fonts/TTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Type1,/usr/X11/lib/X11/fonts/util
argv[8] = -xkbdir
argv[9] = /Users/mattchisholm/Desktop/FNV.app/Contents/Resources/WineskinEngine.bundle/X11/share/X11/xkb
argv[10] = +extension
argv[11] = /tmp/Wineskin/bin/quartz-wm
Waiting for startup parameters via Mach IPC.
X11.app: No launchd socket handed off, unsetting DISPLAY
X11.app: do_start_x11_server(): argc=12
argv[0] = /Users/mattchisholm/Desktop/FNV.app/Contents/MacOS/WineskinX11
argv[1] = :3532
argv[2] = -depth
argv[3] = 24
argv[4] = +xinerama
argv[5] = -br
argv[6] = -fp
argv[7] = /usr/X11/lib/X11/fonts/75dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/100dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/cyrillic,/usr/X11/lib/X11/fonts/encodings,/usr/X11/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11/lib/X11/fonts/OTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11/lib/X11/fonts/TTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Type1,/usr/X11/lib/X11/fonts/util
argv[8] = -xkbdir
argv[9] = /Users/mattchisholm/Desktop/FNV.app/Contents/Resources/WineskinEngine.bundle/X11/share/X11/xkb
argv[10] = +extension
argv[11] = /tmp/Wineskin/bin/quartz-wm
Attempting to use pixel depth of 24
[mi] Extension "/tmp/Wineskin/bin/quartz-wm" is not recognized
[mi] Only the following extensions can be run-time enabled:
[mi] Generic Events
[mi] DAMAGE
[mi] DOUBLE-BUFFER
[mi] GLX
[mi] MIT-SCREEN-SAVER
[mi] MIT-SHM
[mi] RANDR
[mi] RENDER
[mi] X-Resource
[mi] XFIXES
[mi] XINERAMA
[mi] XTEST
[mi] XVideo
Xquartz starting:
X.Org X Server 1.9.0.901
Build Date: 20101001
[dix] Could not init font path element /usr/X11/lib/X11/fonts/encodings, removing from list!
/bin/sh: -c: option requires an argument
/bin/sh: /usr/X11/lib/X11/fonts/75dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/100dpi,/usr/X11/lib/X11/fonts/cyrillic,/usr/X11/lib/X11/fonts/encodings,/usr/X11/lib/X11/fonts/misc,/usr/X11/lib/X11/fonts/OTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Speedo,/usr/X11/lib/X11/fonts/TTF,/usr/X11/lib/X11/fonts/Type1,/usr/X11/lib/X11/fonts/util: No such file or directory
/bin/sh: -c: option requires an argument
The XKEYBOARD keymap compiler (xkbcomp) reports:
> Error: Can't find file "empty" for symbols include
> Exiting
> Abandoning symbols file "default"
Errors from xkbcomp are not fatal to the X server
start_x11_server: (ipc/mig) server died

doh123
Jun 21, 2011, 11:54 PM
Nothing is jumping out in the logs telling me what to look for...

you might try over at portingteam.com where that port actually came from. There are some threads and a download there for it... maybe the person who put it together might be able to help, or just looking through several posts on the forum about it might have an answer... unless you just have an incompatible GPU... which happens to people from time to time.