PDA

View Full Version : How much memory?




Scuba629
Jul 21, 2011, 07:59 AM
How much memory is required for Lion?
How much memory is required for parralas or vmware to run windows 7?
How much memory is required for parralas or vmware to run Fedora 15?

Is it crazy to think Lion would be happy with 2GB? while running a 1GB windows 7 and a 1gb fedora 15?

Really not happy about only 4GB but im trying to make the most out of it. :)

Thanks!



Young Spade
Jul 21, 2011, 10:39 AM
How much memory is required for Lion?
How much memory is required for parralas or vmware to run windows 7?
How much memory is required for parralas or vmware to run Fedora 15?

Is it crazy to think Lion would be happy with 2GB? while running a 1GB windows 7 and a 1gb fedora 15?

Really not happy about only 4GB but im trying to make the most out of it. :)

Thanks!

2/3) That depends on how much you allocate to the machine. I have only used Parallels and when you use that, you can choose how much RAM to give to the machine. I had a 4 gig MB and only gave it a gig because I never did anything that required more.

4) Lion should be fine (and is fine) with only two gigs, however I suggest getting a 4 gig model.

h00ligan
Jul 21, 2011, 10:41 AM
Windows 7 is not happy with 1gb. For the negligible cost increase and future proofing get the 4. I'm actually annoyed we can't get 8. 4 is a minimum now IMO, particularly running vm's