PDA

View Full Version : FIFA 12 on MacBook Air




aryan118
Sep 27, 2011, 05:20 PM
Any thoughts on ?

http://gametreemac.com/EA-Electronic-Arts/Buy-FIFA-Soccer-12-Mac-Download/



erasr
Sep 27, 2011, 06:19 PM
Oh my....I didn't realise this was coming to the Mac!?

I'm a religious FIFA player. How would this work on the Mac though, need a joypad?

aryan118
Sep 27, 2011, 06:47 PM
I think it works the same way it would on a PC

NutsNGum
Sep 28, 2011, 04:03 AM
Excellent. Supposedly identical to the console versions, too. I'm getting rid of my xbox, it's the only game I play.

Daniel97
Sep 28, 2011, 04:41 AM
what specs do we need to run it?

i have an 11'' Air. 128GB, 4GB, 1.6 i5,

nipponfan
Sep 28, 2011, 06:24 AM
Will it even work on any air? It's not that graphically intense, but I think it might push it to the limit

lyrrad721
Sep 28, 2011, 09:06 PM
Is it going to be available on the App Store? I still have my $100 educational card waiting for something nice... :o

aryan118
Oct 5, 2011, 10:14 AM
not on app store :(

komoornik
Oct 6, 2011, 01:02 PM
Runs well at high settings via bootcamp.

filfortugno
Oct 6, 2011, 02:02 PM
Really??, I'll be surprised if on low settings it runs.

Nocturne
Oct 7, 2011, 01:09 AM
Has anyone tried online play on the Mac version? Does it work well?

pezasied182
Oct 7, 2011, 03:38 AM
I have the base 2011 13" Air, game runs perfectly on low graphics settings. Only drawback is that the mouse calibration is a little off, so I have to put the mouse right next to something to click it, not on it. It's either a little bit above or below the thing I need to click, but it's really not that bad as I rarely use the mouse while playing.

I got like 9 seasons into manager mode and took a team from the lowest level of English football to the Premier League then got fired for doing poorly at the top level. Booo.

lichinho
Oct 7, 2011, 08:57 AM
Runs well at high settings via bootcamp.

I think that since you're mentioning bootcamp you mean the pc version. This does run well - but, of course, you have to boot into windows to run it.

But what the OP was talking about is a true MAC version. The site says it runs on 10.6.8 or above, and also discriminates which graphic cards are compatible.

I decided to risk 40 bucks and I'm downloading it now. I hope it works well. If it does it will be awesome. I will not covet a ps3 anymore (since this would probably be only game I'd play on one).

Kilamite
Oct 7, 2011, 09:49 AM
Get the Windows version and play via Boot Camp.

The Mac version is far more sluggish on my MacBook Pro than it is under Windows. Not to mention that my USB PS2 controllers didn't work properly on OS X but work fine (plug 'n' play) under Windows.

lewdvig
Oct 7, 2011, 10:09 PM
Get the Windows version and play via Boot Camp.

The Mac version is far more sluggish on my MacBook Pro than it is under Windows. Not to mention that my USB PS2 controllers didn't work properly on OS X but work fine (plug 'n' play) under Windows.

PS3 controller works fine in OS X you know.

MBA gamers are used to really low settings and we tolerate frame rates people with bigger PCs won't.

So OP question not answered.

On sale at MGS for $45 too.

Kilamite
Oct 8, 2011, 05:57 AM
PS3 controller works fine in OS X you know.

MBA gamers are used to really low settings and we tolerate frame rates people with bigger PCs won't.

So OP question not answered.

The PS2 controller doesn't work for me.

And what you mean OP question not answered? He asked for thoughts.

lewdvig
Oct 8, 2011, 01:24 PM
The PS2 controller doesn't work for me.

And what you mean OP question not answered? He asked for thoughts.

Relax dude.

I know you said ps2 controller. Point is why struggle with a ps2 controller when a ps3 works wirelessly?

He asked for thoughts on fifa on mba, not your mbp.

pezasied182
Oct 8, 2011, 04:15 PM
Relax dude.

I know you said ps2 controller. Point is why struggle with a ps2 controller when a ps3 works wirelessly?

He asked for thoughts on fifa on mba, not your mbp.

PS3 controller does not work with Fifa 12. I've tried numerous times and the buttons are way off. R2 is like back, clicking the left joystick is like X, L and R are on the D-Pad. I've even tried configuring the controllers to make them work but to no avail.

I use a wired Xbox 360 controller, but LT and RT do not work

----------

EDIT: So I figured it out how thanks to some Germans.

Follow these instruction to get the Xbox controller to work perfectly.

Replace: Users / myusername / Documents / EA / FIFA 12 /buttonDataSetup.ini

with this file http://www.megaupload.com/?d=KKTVEII4

and the controller is mapped out perfectly.

ebpo
Oct 13, 2011, 06:23 PM
PS3 controller does not work with Fifa 12. I've tried numerous times and the buttons are way off. R2 is like back, clicking the left joystick is like X, L and R are on the D-Pad. I've even tried configuring the controllers to make them work but to no avail.

I use a wired Xbox 360 controller, but LT and RT do not work

----------

EDIT: So I figured it out how thanks to some Germans.

Follow these instruction to get the Xbox controller to work perfectly.

Replace: Users / myusername / Documents / EA / FIFA 12 /buttonDataSetup.ini

with this file http://www.megaupload.com/?d=KKTVEII4

and the controller is mapped out perfectly.

Did you get the PS3 control to work with FIFA for mac?
I'm hardly trying to do so, but it just don't work.

blender
Oct 15, 2011, 03:39 AM
hey...

I need help for troubleshooting... all buttons, joysticks except the square button are working.

It seems that the x button is select and cancel in one button. I did not get it work...


AddController "Controller_053"
AddAlias "PLAYSTATION(R)3 Controller"
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_AI_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_FE_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_AI_LS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_FE_LS_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_AI_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_FE_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_AI_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_FE_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_AI_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_FE_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_AI_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_FE_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_AI_A
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_FE_SELECT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_AI_B
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_FE_CANCEL
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_AI_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_FE_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON16 VB_AI_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON16 VB_FE_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_AI_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_FE_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_AI_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_FE_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_AI_LT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_FE_LT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_AI_RT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_FE_RT
AddMap PC_POV_0_UP VB_AI_LDPAD_UP
AddMap PC_POV_0_UP VB_FE_LDPAD_UP
AddMap PC_POV_0_LEFT VB_AI_LDPAD_LEFT
AddMap PC_POV_0_LEFT VB_FE_LDPAD_LEFT
AddMap PC_POV_0_DOWN VB_AI_LDPAD_DOWN
AddMap PC_POV_0_DOWN VB_FE_LDPAD_DOWN
AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_AI_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_FE_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_AI_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_FE_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_AI_BACK
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_FE_HELP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_AI_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_FE_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_AI_R3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_FE_R3
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_AI_LS_UP
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_FE_LS_UP
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_AI_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_FE_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_AI_RS_UP
AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_FE_RS_UP
AddMap PC_AXIS_2_UP VB_AI_RS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_UP VB_FE_RS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_AI_RS_DOWN
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_FE_RS_DOWN
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_AI_RS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_FE_RS_RIGHT

nexusparadise
Oct 17, 2011, 12:53 AM
hey...

I need help for troubleshooting... all buttons, joysticks except the square button are working.

It seems that the x button is select and cancel in one button. I did not get it work...


AddController "Controller_053"
AddAlias "PLAYSTATION(R)3 Controller"
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_AI_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_FE_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_AI_LS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_FE_LS_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_AI_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_FE_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_AI_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_FE_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_AI_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_FE_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_AI_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_FE_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_AI_A
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_FE_SELECT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_AI_B
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_FE_CANCEL
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_AI_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_FE_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON16 VB_AI_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON16 VB_FE_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_AI_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON11 VB_FE_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_AI_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_FE_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_AI_LT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_FE_LT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_AI_RT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_FE_RT
AddMap PC_POV_0_UP VB_AI_LDPAD_UP
AddMap PC_POV_0_UP VB_FE_LDPAD_UP
AddMap PC_POV_0_LEFT VB_AI_LDPAD_LEFT
AddMap PC_POV_0_LEFT VB_FE_LDPAD_LEFT
AddMap PC_POV_0_DOWN VB_AI_LDPAD_DOWN
AddMap PC_POV_0_DOWN VB_FE_LDPAD_DOWN
AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_AI_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_POV_0_RIGHT VB_FE_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_AI_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_FE_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_AI_BACK
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_FE_HELP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_AI_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_FE_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_AI_R3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_FE_R3
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_AI_LS_UP
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_FE_LS_UP
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_AI_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_FE_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_AI_RS_UP
AddMap PC_AXIS_2_LEFT VB_FE_RS_UP
AddMap PC_AXIS_2_UP VB_AI_RS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_UP VB_FE_RS_LEFT
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_AI_RS_DOWN
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_FE_RS_DOWN
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_AI_RS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_FE_RS_RIGHT

Hey this looks already well. Please have a look on http://sqlblog.de/blog/2011/10/fifa-12-pcmac-ps3-controller-playstation-3-gamepad/ which shows the solution. :apple:

footballhatrick
Jun 14, 2012, 09:01 AM
Hi, I was wondering can someone please send me screenshots of the website: http://sqlblog.de/blog/2011/10/fifa-12-pcmac-ps3-controller-playstation-3-gamepad/

or if someone can tell me how to configure my ps3 controls with fifa 12, i followed the steps of opening /Documents/Electronic Arts/FIFA 12/buttonDataSetup.ini and adding the controller, everything worked except the square button, i tried going to the website above but for some reason it wouldn't work at all, it would say not found error message. So if someone can be kind enough to send me screenshots of how to fix my problem or any other way to fix my problem. Thank you.

mattpreston11
Jun 14, 2012, 09:05 AM
Surely cheaper to buy a PC version for 10 ($17) and run it through bootcamp?

Also the xbox controller works great through bootcamp.

davimdesiha
Jun 25, 2012, 10:36 AM
Hey guys,

FIFA 12 works perfectly on my mac pro and the performance is very close to the windows version on the same machine. My mac pro is 2008 model with nvidia 8800GT, so most of the newer iMac should work better.

As for getting the xbox 360 controller to work, here is what you need to do

1) download and install the free drivers, just google it and you'll find them

2) you need to do this

You will need to edit the "buttonData.ini" This file is located in username/documents/electronic arts/fifa12

if you don't see it there, then do the following

a) launch FIFA 12 (with you game pad disconnected)

b) go to settings > controller settings > controls

c) change some key mappings for the keyboard.

d) quit fifa and go back to the documents folder and you should see now a "buttonData.ini" file in there.

Now apply the following changes to this file and you will be rocking.

The instructions below are based on someone else's handwork on the ea forums and they work perfectly, so thanks to him/her. Otherwise I wanted to clarify how to get the buttonData file since i originally didn't have it in my folder



"Remember to only replace "Controller_045" in the "buttonData.ini" file, open it with TextEdit. So far, I have absolutely had no issues with this, so fingers crossed. Everything works at the moment; including the left and right analog stick buttons, when you click them down, and when you press "Back" it didn't work before hand, but this should fix it. ENJOY!

AddController "Controller_045"
AddAlias "Default"
AddAlias "Default Pad"
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_AI_A
AddMap PC_CONTROL_BUTTON01 VB_FE_SELECT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_AI_B
AddMap PC_CONTROL_BUTTON02 VB_FE_CANCEL
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_AI_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON03 VB_FE_X
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_AI_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON04 VB_FE_Y
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_AI_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON05 VB_FE_LB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_AI_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON06 VB_FE_RB
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_AI_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON07 VB_FE_L3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_AI_R3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON08 VB_FE_R3
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_AI_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON09 VB_FE_START
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_AI_BACK
AddMap PC_CONTROL_BUTTON10 VB_FE_HELP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_AI_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON12 VB_FE_LDPAD_UP
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_AI_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON13 VB_FE_LDPAD_DOWN
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_AI_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON14 VB_FE_LDPAD_LEFT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_AI_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_CONTROL_BUTTON15 VB_FE_LDPAD_RIGHT
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_AI_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_DOWN VB_FE_LS_DOWN
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_AI_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_0_LEFT VB_FE_LS_LEFT
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_AI_LS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_0_RIGHT VB_FE_LS_RIGHT
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_AI_LS_UP
AddMap PC_AXIS_0_UP VB_FE_LS_UP
AddMap PC_AXIS_1_RIGHT VB_AI_RS_RIGHT # Right Analog Right
AddMap PC_AXIS_1_UP VB_AI_RS_DOWN # Right Analog Up
AddMap PC_AXIS_1_LEFT VB_AI_RS_LEFT # Right Analog Left
AddMap PC_AXIS_1_DOWN VB_AI_RS_UP # Right Analog Down
AddMap PC_AXIS_1_RIGHT VB_FE_RS_RIGHT # Left Analog Right
AddMap PC_AXIS_1_UP VB_FE_RS_DOWN # Left Analog Up
AddMap PC_AXIS_1_LEFT VB_FE_RS_LEFT # Left Analog Left
AddMap PC_AXIS_1_DOWN VB_FE_RS_UP # Left Analog Down
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_AI_LT
AddMap PC_AXIS_2_RIGHT VB_FE_LT
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_AI_RT
AddMap PC_AXIS_2_DOWN VB_FE_RT

Or you could just download the following file and replace it with the original .ini file, up to you.

http://www.mediafire.com/?mf33adnt0kdok3h"

iamlostboy
Mar 25, 2013, 08:39 AM
Hi, I'm sorry for bringing up such an old topic, but I bought recently Fifa 12 for mac and I'm having some troubles. Even though I play on my base 2012 Macbook air, I was expecting little better performance. The problem is with changing field pattern. As you can see on the screens below, the normal pattern sometimes changes into some sort of mess and during this, the game is quite laggy. However, when the field looks normal, the game runs pretty much normal. Did anyone have similar problem?
Firstly I thought it is because of the Air hardware, but even when I change the resolution to 640x480, the problem with changing pattern stays.
Anyway, thanks for your help.

RoastingPig
Mar 25, 2013, 12:08 PM
n3dD66F8bxA
The mac air looks to be hanging in there quite nicely

iamlostboy
Mar 25, 2013, 12:35 PM
Exactly- thats why I find my problem weird. I tried to reinstall the game, but it didn't help. So I look for someone who had the same problem.