PDA

View Full Version : can't setup apple tv without remote




keenan wolf
Dec 1, 2011, 01:32 AM
i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out



goMac
Dec 1, 2011, 01:36 AM
i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out

Pretty sure you need that remote.

KeithJenner
Dec 1, 2011, 02:12 AM
i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out

I think you'll have to buy a new one, buy they're very cheap.

slothrob
Dec 1, 2011, 05:49 AM
Visit your parents with the aTV and your TV or cable remote. Connect the aTV and use the remote learning feature, under the settings menu, to teach the aTV to recognize that new remote. That should work without buying a new remote.

waw74
Dec 1, 2011, 06:40 AM
temporarily plug the aTV into your router via ethernet, then you can set it up using the iphone remote.

cornbrown
Dec 1, 2011, 11:58 AM
i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out Download the remote APP from the APP store on to your iphone and use that!

tbayrgs
Dec 1, 2011, 01:57 PM
Visit your parents with the aTV and your TV or cable remote. Connect the aTV and use the remote learning feature, under the settings menu, to teach the aTV to recognize that new remote. That should work without buying a new remote.

Not going to work--how is the OP going to actually select the Sertings menu without an already functioning remote?

temporarily plug the aTV into your router via ethernet, then you can set it up using the iphone remote.

Same problem as above. Yes, he won't have to input a wifi password but he still has to turn on home sharing to use the remote app and thus needs an already paired remote.

Download the remote APP from the APP store on to your iphone and use that!

Did you even read the the OP's original post? Already said he normally uses that app.

Pretty sure you need that remote.

Here's your solution and as mentioned, they're cheap and probably a good idea to have it as a backup in case you have a similar problem in the future.

keenan wolf
Dec 1, 2011, 02:47 PM
thanks everyone! i ended up using the ethernet hookup and taught my :apple: TV a new remote. then i moved the apple tv to my room and setup the wifi with the improvised remote. now i can use my iPhone Remote App! thanks for the help

OneMike
Dec 1, 2011, 03:09 PM
I had got rid of all my apple remotes. then one of the updates reset the device. Just ended up going to best buy and picked one up. will keep it on hand just in case.

It should have a pair option for the iPhone app out the box once on the same network

slothrob
Dec 1, 2011, 09:08 PM
Not going to work--how is the OP going to actually select the Sertings menu without an already functioning remote?
His iPhone app will (did?) work once he connects to the router he was previously using.

lanayapiper
Oct 7, 2012, 01:11 AM
i lost my remote to my apple tv and recently moved out of my parents house so i have a new router. i want to setup my apple tv but can't because my apple remote is missing. i normally use my iPhone as the remote but since its not connected to wifi i can't get it to work :( please help me out

Yeah you can download the app in your iphone and you can actually use that. :)