PDA

View Full Version : New Nano 6th gen audio line out via dock not working




nobodynow
Dec 29, 2011, 01:33 AM
I have several audio line out docks, one i use for portable amplification another to hook up to my home audio receiver. There just docks that plug into the dock and pass audio out to a cable.

These all worked fine on the first gen Nano, but for some reason I can not get any audio to play through the dock. Is this something that is no longer supported on the 6th gen? Audio via the 3.5mm headphone jack works, but I would really like to by pass that and use the dock for output.

I've also tried to restore back to default via itunes with no luck.



nobodynow
Dec 29, 2011, 01:45 PM
Anyone?

nobodynow
Dec 29, 2011, 03:27 PM
Well just spent an hour and a half on the phone with tech support, senior level tech support, and lastly someone to "Discuss Apple Polices" with me.

Apple senior level support stated "If you can hear music out of your ibuds, and if the unit synchs and charges, as far as Apple is concerned, the unit functions to Apple specifications"

I'm not sure how I can better describe the problem to them, audio that is fed to the 3.5mm audio jack is a completely different matter then audio that is fed to the dock output. For one the 3.5mm is amplified and not as clean of a single if your feeding the iPod into a car stereo, home stereo, or portable amps.

After many go arounds, they are going to replace the iPod, but they do not feel that they need to, and further more feel I'm going to have the same problem.

The Afroman
Dec 30, 2011, 01:38 AM
I know some people were complaining that older speaker systems that worked with the 1st gen nano do NOT work with the 6th gen nano.. but if you say you are trying actual apple docks and they fail.. then it;s def. the ipod..