PDA

View Full Version : Subler and audio tracks




corinhorn
Mar 29, 2012, 06:04 PM
Thanks largely to many posts here on MR, I have successfully ripped a BD of Star Wars with Handbrake. The encoded file plays flawlessly on my new Apple TV 3 and in iTunes. However, when I use Subler to add metadata and apply the HD tag, the resulting file has mixed all the audio tracks together into one. In other words, the main audio track, the audio commentaries, etc all play simultaneously. I have tried multiple settings combos, but I just can't figure it out. Any thoughts?



Los
Mar 29, 2012, 06:22 PM
Are you using the beta release of Subler? If so, I'd try to stay away from it since it can contain some bugs. I've come across a few myself and so I only use it to add the 1080p HD tag on my 1080p encodes and that's it, then I do the rest of the metadata tagging on the stable release.

The problem sounds like all the audio streams are check marked on Subler. So, open up the movie file in Subler and make sure that only the Video Track, and the main AAC Audio track are checked. Nothing else should be checked, unless you have subtitle tracks. If so, the first subtitle track also needs to be checked.

corinhorn
Mar 29, 2012, 08:51 PM
Are you using the beta release of Subler? If so, I'd try to stay away from it since it can contain some bugs. I've come across a few myself and so I only use it to add the 1080p HD tag on my 1080p encodes and that's it, then I do the rest of the metadata tagging on the stable release.Nope, no beta. I'm using the current stable release

The problem sounds like all the audio streams are check marked on Subler. So, open up the movie file in Subler and make sure that only the Video Track, and the main AAC Audio track are checked. Nothing else should be checked, unless you have subtitle tracks. If so, the first subtitle track also needs to be checked.
This kind of worked. The resulting file plays fine in iTunes, but with no other selectable audio tracks. VLC also plays it fine, but unlike iTunes, it can access the other audio tracks. But the ATV3 does not play the file at all, it just hangs. I can skip to the next chapters and it just shows a still image of the beginning of the chapter, then hangs.

Los
Mar 29, 2012, 08:55 PM
Next solution would be to create a new file on Subler, import the streams of that movie, and then "Save As..." Make sure to have the 64-Bit option enabled if it'll be bigger than 4GBs, and once it's done muxing the new file, Optomize it. Should only take a few minutes.

This method will recreate the MP4 container, specially if something got corrupt.

corinhorn
Mar 29, 2012, 11:35 PM
Got it working! :)

Thank you very much for your help.