PDA

View Full Version : Need help in identifying PCI cards




abbotkinneydude
Apr 29, 2012, 06:38 PM
Hello everyone,

I just rescued a couple of AVID equipped G4 macs from a post house in town and those are the cards I found inside. Would anyone know "what is what" (I see the Graphic card with the VGA out and the double PCI Avid card but I have no clue what models they are).

Also, is the ATTO card still worth something ?

Thanks so much. :D



SuperJudge
Apr 30, 2012, 07:45 AM
Hello everyone,

I just rescued a couple of AVID equipped G4 macs from a post house in town and those are the cards I found inside. Would anyone know "what is what" (I see the Graphic card with the VGA out and the double PCI Avid card but I have no clue what models they are).

Also, is the ATTO card still worth something ?

Thanks so much. :D

Can you post a picture of the connector on the ATTO card? It kinda looks like a FibreChannel card from this angle, but that can't be right for a PCI card. Actually, it might be an adapter card for some kind of external RAID since ATTO is a storage company.

abbotkinneydude
May 1, 2012, 03:16 PM
Hi Super Judge ! I'm including a side picture of the ATTO card. Sorry for the low quality of the pic (used my old iPhone 3G). Also, I'm posting a pic of a G4 Motherboard that's actually equivalent to the Blue & White G3 Rev.B Motherboard (Tiger compatible). I got a couple of those as well. Must rescue another post production house mac later today. I think I'm on a roll. :D

666sheep
May 1, 2012, 03:56 PM
Hi,
ATTO card is ExpressPCI FC 3300 - 2Gb Fibre Channel card.

About the rest of them: throw product numbers (or component numbers) in Google and after 15 mins of searching you should find exact models and specs.

abbotkinneydude
May 2, 2012, 02:04 PM
Thanks 666Sheep !

I actually scored big yesterday with a MDD that had the exact same cards. :) However, they must have mistreated the machine pretty bad as it won't even take a Tiger upgrade or a Leopard Install (Kernel Panic; reboot the machine, etc.). I did reset the PRAM, did re-seat the RAM, unplugged all PCI cards but the Radeon 9000... without success. Whatever they did in Editing bay to that MDD (it had Avid running on it via OS9), it must have been gruesome. :eek: