PDA

View Full Version : Hot Corners & Expose Stop Working (Until Restart)




orvn
Aug 10, 2012, 06:54 PM
So ever since I got Mountain Lion, I've been having this issue.

When I first start up my machine, my hot corners (set to exposť, show desktop and dashboard) work.

Then, inevitably, a few hours later they just stop working.

The F3 button on my MBP (unibody core2duo mid-'09) doesn't trigger the exposť and my four-finger trackpad swipes don't work either.

Killing the windowserver process, logging out/in or restarting fixes the issue, but each time I fix it I know it will just occur again.

Sometimes it occurs within an hour, sometimes it takes a day, but it happens every time.

My hot corners + expose + trackpad gestures are all configured correctly in prefs.

Ideas?



johannestietze
Aug 11, 2012, 08:55 AM
I got the same issue with my iMac....driving me insane...plus it does not mount NTFS 3G formatted external HDD anymore.......
start up time is endless....as is shut down time.....
thinking about going back to Snow Leopard...was working like a fiddle with that......

steadivision
Aug 11, 2012, 03:21 PM
Taking a hint from another forum, I disabled my screensaver.

Everything seems to be working now.

Chris

orvn
Aug 12, 2012, 11:13 AM
Taking a hint from another forum, I disabled my screensaver.

Everything seems to be working now.

Chris

I don't use a screensaver, interesting tip though.

Preclaro_tipo
Aug 18, 2012, 08:09 AM
I have the same problem with hot corners that stop working, randomly.

I get around this by going to system preferences and toggling hot corners to another function and back, the close Sys. Prefs. and they start working again. At least you shouldn't have to restart.

petersays
Aug 27, 2012, 04:40 AM
Same problem here. Screensaver disabled, have tried changing function back and forth - but no luck. Please adress this Apple!

accrama
Aug 30, 2012, 10:26 AM
It is really driving me nuts !

Sylon
Aug 30, 2012, 11:29 AM
Whenever it happens again, try opening up Terminal and type the following command:


killall Dock


Hit enter. That seems to be an easier fix than restarting the whole computer. At least for me anyway.

polotska
Aug 30, 2012, 11:34 AM
Strange, havenít seen that problem myself.

Wolfgeek
Oct 12, 2012, 12:53 PM
Same problem here on my early 2008 Mac Pro. Killall Dock fixes the problem (temporarily for me).

SteveW928
Oct 19, 2012, 03:16 AM
Oddly, the first time I've run into this was today on my wife's laptop (snow leopard). She has never complained of it before and I ran SL for years on a number of different systems. Then, just a bit ago, it happened on my, fairly new, Mt. Lion based mini. So, I found this thread, and sure enough, changing prefs and then back fixed the problem (we'll see about temporarily). I'm not sure if that will fix the SL laptop or not yet. Quite odd. (And, it hasn't happened on Mt. Lion until tonight... and I've been running it for a couple months now. I'm also a HEAVY expose user, so I'd have noticed.)

D-a-a-n
Oct 19, 2012, 03:48 AM
Whenever it happens again, try opening up Terminal and type the following command:


killall Dock


Hit enter. That seems to be an easier fix than restarting the whole computer. At least for me anyway.

It just works. ;)

Preclaro_tipo
Nov 6, 2012, 12:00 PM
My lower-left corner is assigned to the desktop. When hot corners "break" which is usually after waking from sleep, the new hot "corner" is about 1/4 or 1/3 'up' from the lower left corner along the left edge of the screen, really weird.

My upper right corner is assigned to Notifications, I haven't found any evidence of a new hot spot location for that corner as I did with the lower left corner.

(FWIW, my dock is also along the left side of the screen)

pionata
Mar 29, 2013, 10:27 AM
It's just another bug (I have that bug as well), Mountain lion is full of bugs.

Preclaro_tipo
Mar 29, 2013, 11:51 AM
It's just another bug (I have that bug as well), Mountain lion is full of bugs.

Thanks for your depth and insight.

I haven't had this problem since 10.8.3. Anyone have this hot corner problem since 10.8.3?

Dodgepodge
Apr 4, 2013, 04:53 AM
I just got this problem now and I'm on 10.8.3, but killall Dock fixed it. Thanks for the tip. :)

(I just registered to reply that I got this issue.)

Krazy Bill
Apr 4, 2013, 08:48 AM
Whenever it happens again, try opening up Terminal and type the following command:


killall Dock


Hit enter. That seems to be an easier fix than restarting the whole computer. At least for me anyway.Or... for the terminally challenged you can just go into system preferences, change the hot corner to something else, then back again. Hot Corners will function again.

This happens about every other month for me. The "quirk" has been happening since Leopard.