PDA

View Full Version : Does anyone have a driver for this cheap USB / Network hub? Alibaba/Buyincoins/Ebay




Philflow
Aug 31, 2012, 12:53 PM
I'm using this hub for my Macbook Air 13" 2011.

http://www.trait-tech.com/uploads/details/T-iMac-917-3__3-port-usb-hub.jpg
http://www.trait-tech.com/product/T-iMac-917__white-1-port-usb-network-with-3-port-usb-hub-to-female-rj45-ethernet-lan-adapter-card.html
http://www.buyincoins.com/new_en/details/1-port-usb-network-with-3-port-usb-hub-to-female-rj45-ethernet-wlan-adapter-card-product-14968.html

Unfortunately the driver came on a CD and I have no CD player available.

Does anyone have the driver for it? Thanks in advance.



Mrbobb
Aug 31, 2012, 03:21 PM
A USB hub shouldn't require any driver... but OK just about all vendors have whatever driver you need on their website... but OK they don't. Go to a friend, a library blah-blah copy the CD to a thumbdrive and... u take it from there.

TheRealDamager
Aug 31, 2012, 03:31 PM
It's not just a hub - which is probably why it needs the driver.

Is there a manufacturer name on the box that came with it? Check their website.

Philflow
Sep 1, 2012, 02:04 AM
yeah the USB hub works fine, it's the network port that doesn't work without driver.

I can't find the manufacturer. I've ben searching online for the driver but can't find it.

Philflow
Sep 2, 2012, 01:18 PM
Anyone?

asting
Sep 2, 2012, 01:36 PM
I have a cheap usb ethernet, and this kind of works as the driver:

http://asix.com.tw/FrootAttach/driver/AX88772B_772A_760_772_Macintosh_10.4_to_10.8_Driver_v3.5.0_20120803.zip

Maybe give that a try? For whatever reason I get random kernel panics when initializing it though, so I'm not sure how well it works with 10.8.1. Stability is unchanged when it's not in use, so I don't believe it should cause issues.


Of course it's your risk, not mine, you do this of your own free will, blah blah.

Philflow
Sep 2, 2012, 02:54 PM
Thanks a lot. I will give it a go.

Update: too bad, that didn't work.

asting
Sep 2, 2012, 06:05 PM
Thanks a lot. I will give it a go.

Update: too bad, that didn't work.

http://www.asix.com.tw/products.php?op=pItemdetail&PItemID=86;71;101
The first driver listed?

The cd you didn't get lists "AX887772*", so googling that led to that driver. Give that a try.
Let us know how well that works, becuase I think it'd be cool to have something like that as a dock.

Philflow
Sep 3, 2012, 01:01 AM
http://www.asix.com.tw/products.php?op=pItemdetail&PItemID=86;71;101
The first driver listed?

The cd you didn't get lists "AX887772*", so googling that led to that driver. Give that a try.
Let us know how well that works, becuase I think it'd be cool to have something like that as a dock.

Good call. That should be the driver. Unfortunately it still doesn't work.

I'm trying trouble shooting. The USB hub is listed differently than indicated in the manual.

http://i609.photobucket.com/albums/tt179/Vantage72/ScreenShot2012-09-03at081110.png

Philflow
Sep 3, 2012, 01:24 AM
Found the solution!

Googling the product id led to this web page:
http://mylabsk.blogspot.nl/2012/02/generic-usb-20-10100m-ethernet-adaptor.html

It has the driver listed. It's running smoothly now.

Thanks asting for putting me on the right track!