PDA

View Full Version : G5 FireWire issues




Zeke D
Sep 8, 2012, 04:59 PM
I replaced my G5 with another unit donated to me by another member of these forums. I did a fresh install of leopard. When I use system profiler, it shows in red that no FireWire information is available. I added a PCI FireWire card and it shows info on it. The internal FireWire ports don't work at all, but no problems with the PCI card. I would like to use the internal, as it has the higher speed FW800. Any ideas? No hope? Some hope?



Intell
Sep 8, 2012, 05:08 PM
Have you rest the PMU/PRAM/NVRAM? Do you have an Apple Service Diagnostic disc to test it with? Does it chime on startup?

Zeke D
Sep 8, 2012, 09:19 PM
Have you rest the PMU/PRAM/NVRAM? Do you have an Apple Service Diagnostic disc to test it with? Does it chime on startup?

Yes on the reset, disc and chime. Which test shoud I run under ASD?

Intell
Sep 8, 2012, 09:40 PM
Probably everything except the memory test and maybe the FireWire tests twice.

Zeke D
Sep 8, 2012, 10:42 PM
Should I pull the FireWire PCI card before running ASD?

Intell
Sep 8, 2012, 10:43 PM
Yes, try to make it as close to stock as possible.

Zeke D
Sep 9, 2012, 04:03 PM
Here is a screen shot of the failed Firewire

GermanyChris
Sep 10, 2012, 11:50 AM
The Firewire failed?

What else is broken?

Intell
Sep 10, 2012, 11:53 AM
The logicboard's FireWire chip is dead. The only way to fix that is to replace the chip via soldering or replace the logicboard.

Zeke D
Sep 10, 2012, 12:17 PM
The FireWire is the only issue. Everything else passed with 5 loops. I will just toss in a FireWire pic card and call it good.

GermanyChris
Sep 10, 2012, 01:17 PM
The thing is I used to connect it to the PB with FW..800 to 400

Zeke D
Sep 10, 2012, 01:50 PM
Dunno man, I'm not too worried. FW400 is still faster than USB. I have a card that will do the trick. I really only use FW moving music around, so once I'm done, I may not use FW for a while.