PDA

View Full Version : Windows XP emulation




Zeke D
Oct 21, 2012, 05:29 PM
Hey all. Got a G5 DP 2.0 / 8GB RAM / Radeon 9600XT

I have a licensed version of Microsoft Virtual PC 7 for PPC. It maxes out at 512MB RAM. I only need it for some kind of minecraft thing that is not the actual minecraft game and is windows only. I assume it will run just fine, but do any of you recommend any other virtual machine for PPC that might run better or allow more ram?



Intell
Oct 21, 2012, 05:37 PM
VPC7 is the best there is for Windows. While it can be slow, it does work the best.

Zeke D
Oct 21, 2012, 05:49 PM
VPC7 is the best there is for Windows. While it can be slow, it does work the best.

alright, I will install windows on VPC7 and be on my way.

eyoungren
Oct 21, 2012, 06:23 PM
There's also Q. (http://www.kju-app.org/)

I've not had much luck with it, but then I've never used it with anything that might be called a standard install. YMMV.

It's a much lighter app than VPC7 though.

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 07:35 PM
Can I emulate windows xp on my ibook G4 1.2?

Intell
Oct 21, 2012, 07:37 PM
Can I emulate windows xp on my ibook G4 1.2?

Yes, but it won't be very fast. I'll be roughly equivalent to a Pentium II.

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 08:36 PM
Yes, but it won't be very fast. I'll be roughly equivalent to a Pentium II.

Ok... Let me put it this way: How can I emulate Windows XP on my ibook G4?

I have 1.2 GHZ
and 1.25 RAM

Intell
Oct 21, 2012, 08:37 PM
Install and use Microsoft Virtual PC version 7. Or try really hard and likely fail at getting it to work with Q.

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 08:53 PM
Install and use Microsoft Virtual PC version 7. Or try really hard and likely fail at getting it to work with Q.

Is Microsoft Virtual PC version 7 free?

Intell
Oct 21, 2012, 08:57 PM
No, but Q is.

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 09:04 PM
No, but Q is.

Any experience or stories using it?:eek:

Intell
Oct 21, 2012, 09:06 PM
VPC7 is slow. Q is slower and hard to use.

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 09:26 PM
VPC7 is slow. Q is slower and hard to use.

Indeed it is pretty hard. I mean I only have 4 Gb of memory. I don't know how or where is going to install it or what will happen if I 'format' the 'disk'

Q is running pretty fast. I wouldn't dare to install because of the above. Any guides?

Intell
Oct 21, 2012, 09:30 PM
How about making your own thread instead of hijacking Zeke D's?

rjcalifornia
Oct 21, 2012, 10:20 PM
How about making your own thread instead of hijacking Zeke D's?

ouch... haha nevermind, I just got it working :D 40% right now! woot woot!