PDA

View Full Version : MBP - SSD/HD set up for Audio Production?




logicpro7
Nov 25, 2012, 03:24 PM
Hey guys,
Just wondered how you all set up your samples and libraries etc on your Macs.

I have a 13" 2012 MacBook Pro i5 with 16GB RAM, 256GB Samsung 830 SSD and a 500GB Momentus XT Hybrid HD all fitted inside.

Now the OS and Apps are installed on the SSD which is running pretty fast with read and writes at 415/475.

When i install a VST it all gets installed to the SSD, but when i install an Instrument plugin should i install the whole thing to the HD or install to the SSD and library to the HD?

Also setting up Logic Pro for recording audio, is it best to select the HD as a scratch disk to record vocals etc to?


Thanks.



TheRdungeon
Nov 26, 2012, 01:28 AM
I'd put the instruments on the SSD and record to HDD, that's what I do and it works really well

isephmusic
Nov 30, 2012, 03:05 AM
how did u get both in there did you take out the optical drive ? i have a macbook pro and was trying to see how i can make my settup like this. i produce in windwos with ableton but i want to move over to mac and logic ( thats why i bought a macbook pro lol )

logicpro7
Nov 30, 2012, 03:56 AM
Yes i removed the optical drive and bought a hd caddy from ebay for the second drive to fit and a optical drive external usb enclosure. About 20 for both.