PDA

View Full Version : 3rd gen iPod not showing up on computer




JCLrox
Dec 25, 2012, 01:35 PM
I have a third gen iPod classic, 40gb, which works fine until it gets plugged into a computer. It doesn't show up in iTunes, on the desktop, or in disk utility. I have tried this on multiple computers. The iPod shows an Apple logo, and then either turns off or asks me to select a language. Once I select a language, it shows the menu and displays an empty battery at the top of the screen. Other times, it doesn't prompt me to select a language and just turns off. If it does this, I can get it working again by charging it. How can I fix this?



JCLrox
Dec 25, 2012, 04:01 PM
Okay, I've figured out that it does sync via Firewire 400, but will still not sync over USB. Suggestions?

Ariii
Dec 25, 2012, 05:25 PM
Okay, I've figured out that it does sync via Firewire 400, but will still not sync over USB. Suggestions?

That's normal. The third-generation iPods are not supposed to sync though USB, so you'll have to keep using the original FireWire adaptor. This means that you can't use many accessories for newer models as well.

JCLrox
Dec 25, 2012, 07:36 PM
I know these iPods can't be charged via USB, but they can be synced with USB. They could only be charged with Firewire, but could be synced with either.

Ariii
Dec 25, 2012, 08:28 PM
I know these iPods can't be charged via USB, but they can be synced with USB. They could only be charged with Firewire, but could be synced with either.

Sorry for not being clear. The original cables (The only one you can use to sync through USB, others should not work) had both FireWire and USB. The USB end is used for syncing while the FireWire end is used for both.

Jessica Lares
Dec 25, 2012, 08:50 PM
Have you tried another cable? I went through a few on my 3rd gen.

JCLrox
Dec 26, 2012, 07:58 AM
I think I get it now! I wasn't using the original USB cord that came with the iPod, I was using an iPhone one. Is that what I was doing wrong?

Jessica Lares
Dec 26, 2012, 01:33 PM
I think I get it now! I wasn't using the original USB cord that came with the iPod, I was using an iPhone one. Is that what I was doing wrong?

Hmm, did it work? Can't really say otherwise. ;)