PDA

View Full Version : 2012 13" MBA takes too long to connect to Wi-Fi




ohla313
Jan 18, 2013, 05:31 PM
I have been having constant Wi-Fi connection issues since I got my MBA in August. Whenever I restart/startup/wake form sleep my MBA, it takes 30 seconds to a minute to connect to Wi-Fi. All my applications load up but have to wait for the Wi-Fi to connect to get going. I am running Mountain Lion. Any idea why this is happening?



Mrbobb
Jan 18, 2013, 06:50 PM
This should be on a FAQ.

Always check ur "preferred networks" U may had accumulated too many and the machine is trying to connect to each one in turn.

ohla313
Jan 18, 2013, 10:25 PM
This should be on a FAQ.

Always check ur "preferred networks" U may had accumulated too many and the machine is trying to connect to each one in turn.

Nope. I only have 4 networks under preferred networks.

Mrbobb
Jan 18, 2013, 10:45 PM
Also be aware of network shares ur machine maybe attempting to connect to which are not there. Do u get the beach ball during the wait?

ohla313
Jan 18, 2013, 11:48 PM
Also be aware of network shares ur machine maybe attempting to connect to which are not there. Do u get the beach ball during the wait?

No. Everything loads fine; just that the Wifi icon keeps flashing. It's like everything loads super fast but the wifi so I end up waiting anyways. Kind of kills the purpose of a MBA..

Mrbobb
Jan 19, 2013, 12:32 AM
Well u sure are a difficult patient. ;)

Some WIFI issues have come across says: Change WIFI channel, re-Configure AP's IPV6, Disable firewall on broadband modem etc. Try another AP?

ohla313
Jan 19, 2013, 12:39 AM
Well u sure are a difficult patient. ;)

Some WIFI issues have come across says: Change WIFI channel, re-Configure AP's IPV6, Disable firewall on broadband modem etc. Try another AP?

This problem is consistent with all kinds of networks though. How do I try another AP? Could it be a problem with the hardware?