PDA

View Full Version : Intel HD4000 uses less memory than it should in Win 7




Mito
May 18, 2013, 12:59 PM
Hey guys!

I have installed Windows 7 on Macbook Air, drivers and everything are up to date. Seems like everything is working like it should except Intel HD 4000. In the game Total War Shogun 2 it shows that iGPU is using only 243Mb instead of 512Mb (I have upgraded RAM in MBA). I have checked Intel GPU driver, eveything is set to "Performance". Please help.

Thanks!



Michasss8
May 18, 2013, 01:02 PM
It works better on Mac. It is normal.

Hellhammer
May 18, 2013, 01:09 PM
The RAM usage is managed automatically based on the load. 512MB should just be the maximum but it can be less. See this guide (http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-029090.htm) for checking the max amount.

Mito
May 18, 2013, 01:13 PM
The RAM usage is managed automatically based on the load. 512MB should just be the maximum but it can be less. See this guide (http://www.intel.com/support/graphics/sb/cs-029090.htm) for checking the max amount.

Great! It should be completely fine.
Thank you very much!

2IS
May 18, 2013, 02:19 PM
It works better on Mac. It is normal.

No, it doesn't. When running windows natively on a mac it runs the same as any similarly spec'd windows machine. The only differentiation is apple specific drivers for things like the track pad, hot keys, etc.