PDA

View Full Version : Windows 8 Bootcamp, no Wi-Fi




iLive
Aug 2, 2013, 11:39 AM
I installed Windows 8.1 on my 2013 MacBook Air as a separate partition, but there's no available internet connection. I can't even see any networks. What can be wrong?

Please help. First time running a Mac, and first time installing Windows on one too. I've Googled everywhere, but nothing really made sense in my situation. Thanks.



dpfenninger
Aug 2, 2013, 11:46 AM
Did you install the Boot Camp drivers?

http://support.apple.com/kb/DL1638

iLive
Aug 2, 2013, 11:53 AM
No, but that version is 5.0.5033 while mine is 5.1.0. Doesn't that mean that mine is newer?

dpfenninger
Aug 2, 2013, 11:57 AM
No, but that version is 5.0.5033 while mine is 5.1.0. Doesn't that mean that mine is newer?

Yeah, looks like your MacBook came with newer drivers than what is available on Apple's Boot Camp support page. Wish I had an answer for why your wifi isn't showing up then.

costabunny
Aug 2, 2013, 12:08 PM
No, but that version is 5.0.5033 while mine is 5.1.0. Doesn't that mean that mine is newer?

Install the drivers you have and then see what happens.

iLive
Aug 2, 2013, 12:12 PM
Ok 2 sec.

iLive
Aug 2, 2013, 12:33 PM
There was a driver named something with Internet, when that was installed it worked. :) Thanks a lot guys! :D

costabunny
Aug 2, 2013, 12:41 PM
There was a driver named something with Internet, when that was installed it worked. :) Thanks a lot guys! :D

well done :)

iLive
Aug 2, 2013, 01:44 PM
well done :)

U funny! :P

Sorry, I just assumed everything in the folder would install. :I

iLive
Aug 3, 2013, 05:12 AM
Guys, yesterday before I shut my Windows partition OFF, it said that it would "Update and Shutdown" which I let it. Today I have no Wi-Fi connections to connect to. Wi-Fi is ON but there's no connections to choose between. Everything was working fine yesterday, but it's like the update destroyed something.

I tried to reinstall my driver for internet but it didn't work. And the internet works fine in OS X. :S

mbafan
Aug 3, 2013, 11:50 AM
Just shutdown from windows itself (not restart or anything else but full shutdown), then press power key to switch on, hold alt and choose windows partition

iLive
Aug 3, 2013, 02:19 PM
Just shutdown from windows itself (not restart or anything else but full shutdown), then press power key to switch on, hold alt and choose windows partition

I'll try, 2 sec. But even if it works, any way to fix it?

iLive
Aug 5, 2013, 03:43 PM
bump for help :(

teffers
Aug 5, 2013, 04:05 PM
I tried the shutdown, switch back on method and I still have the same wifi connectivity issues. :confused:

iLive
Aug 10, 2013, 01:11 PM
And League of Legends doesn't work either. >_>

iLive
Aug 10, 2013, 01:36 PM
Ok, so since updating Windows 8 ruined the OS, I decided to reinstall it and not update it. Perhaps you guys know the specific update that ruined it, so that I can update all other updates except for that? Would be helpful.

Zintaro
Aug 19, 2013, 05:37 AM
Hey I am having the same problem! Hope apple updates their Bootcamp drivers soon enough.

chrfr
Aug 19, 2013, 08:55 AM
You download the correct drivers for the 2013 Air through the Boot Camp assistant, not from Apple's support site.

Zintaro
Aug 22, 2013, 11:13 AM
How do i download the correct drivers from Bootcamp?

ItHurtsWhenIP
Aug 22, 2013, 11:15 AM
I downloaded the drivers, and had Wi-Fi on my Win 8 Pro partition Tuesday when I installed it. Worked fine.

Yesterday, I logged into that partition and it couldn't find any available networks at all. Do I need to update something every time? Should I have shut down from the Windows partition and booted back up into it?

ItHurtsWhenIP
Aug 24, 2013, 10:18 PM
Just a follow-up to myself in a seemingly dead thread, but it turns out that when I want to run Win 8, I have to shut down the computer and run the Boot Camp partition off a fresh boot to get wi-fi to work. It won't work if I reboot from OS X into Win 8. Booting into OS X off a restart from Win 8 causes no problems, but the other way around does.

Just in case anyone else has the same issue.