PDA

View Full Version : Imageready Rollover buttons




monke
Nov 20, 2005, 05:45 PM
I need help exporting imageready rollover buttons to the web. I previewed them in both internet explorer and firefox and they worked fine. As soon as I uploaded them nothing worked. No over nor down state. Can anyone help me?



kgarner
Nov 22, 2005, 12:06 PM
Forgive me for asking, but did you upload the code as well? If you only upload the images, the browser has no way of knowing when to switch them. The code is what tells it to do that.

monke
Nov 23, 2005, 05:55 PM
Tell me where I go wrong,
In Imageready I click "Save Optimised As".
Then I enter a file name (for example index.html),
and select "Save HTML and Images"
Then when I upload the page on to my server, I upload both the index.html file and the images folder.
Is that right?

BTW the rollovers are built into the page.

SummerBreeze
Nov 23, 2005, 07:02 PM
Is your directory structure correct?

Did all the over files finish uploading?

Usually I take a look at the code that Image Ready spits out, and tweak it as much as possible before I upload it onto the web. That can usually fix problems before they occur.

neut
Nov 23, 2005, 08:06 PM
Give us the URL so someone can peek at the code/script if your not sure hot to read it.


peace | neut

monke
Nov 23, 2005, 09:28 PM
Here is what one of the button's code looks like:

<a href="http://mywebsite.freefronthost.com/photoshophelp.htm"
onmouseover="changeImages('photoshop_help_button', 'images/photoshop_help_button-over.gif', 'pagemaker_help_button', 'images/pagemaker_help_button.gif', 'links_button', 'images/links_button.gif'); return true;"
onmouseout="changeImages('photoshop_help_button', 'images/photoshop_help_button.gif', 'pagemaker_help_button', 'images/pagemaker_help_button.gif', 'links_button', 'images/links_button.gif'); return true;"
onmousedown="changeImages('photoshop_help_button', 'images/photoshop_help_button-over.gif', 'pagemaker_help_button', 'images/pagemaker_help_button.gif', 'links_button', 'images/links_button.gif'); return true;"
onmouseup="changeImages('photoshop_help_button', 'images/photoshop_help_button-over.gif', 'pagemaker_help_button', 'images/pagemaker_help_button.gif', 'links_button', 'images/links_button.gif'); return true;">
<img name="photoshop_help_button" src="images/photoshop_help_button.gif" width="202" height="40" border="0" alt=""></a></td>
<td colspan="3">

I have also tried making rollover buttons in Dreamweaver (Using the same images) and also ran into the same trouble as making them with Imageready.

eclipse
Nov 23, 2005, 11:23 PM
Sometimes I have to manually "refresh" my browser... especially in Safari, so that my computer recognizes the change to the website I've just updated. Have you tried that? I don't know why this is necessary, but hey? I'm a newbie. :D

monke
Nov 23, 2005, 11:35 PM
That didn't work either, thanks though.

monke
Nov 24, 2005, 07:32 PM
One thing I don't get though is when I slice my website (In Imageready) I can click the area where the buttons would be (pending the rollovers work) and I get the link for them.

Another note: After I save the page and images (PS: I am on a Windows right now) I can view the page but the pop-up blocker stops an ActiveX pop up. I can click show pop up, view the template and the rollovers work. But if I don't click on the pop up blocker to view the Active X pop up, then the rollovers don't work.

monke
Nov 26, 2005, 12:43 AM
Could someone post a code of what it should look like. I'm a newbie to website design, I don't really know what it should look like.

neut
Nov 26, 2005, 11:10 AM
click here (http://www.wilsoninfo.com/rollgen1.html)


peace | neut

geoffism
Dec 6, 2005, 07:13 PM
Might help....

http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=163506

BakedBeans
Dec 7, 2005, 02:32 AM
if you email me the images and the html file, i will take a look and fix it for you (and also show you were you went wrong)

EDIT: send me the psd file to please :)

algodden at gmail.com