PDA

View Full Version : How can I remove room tone in Garageband?




oxband
Aug 26, 2013, 03:53 PM
Is there a simple way to get rid of room tone from a track I'm recording in Garageband? I could do this in Soundtrack Pro, but does Garageband have some obvious tool that I'm missing?

Thanks!



ChrisA
Aug 26, 2013, 04:35 PM
Is there a simple way to get rid of room tone from a track I'm recording in Garageband? I could do this in Soundtrack Pro, but does Garageband have some obvious tool that I'm missing?

Thanks!

I think you'll need the Apple Pro apps for that. FCP. Logic,,
however you might be able to EQ some of it out.

Of course the BEST way is to move the microphone closer or deaden the room.

oxband
Aug 26, 2013, 07:05 PM
So, I have FCP 7 and Soundtrack Pro. Can I inport my Garageband project into these programs to work on it? If not, what do I do? Export the file as an aiff and then import?

ChrisA
Aug 28, 2013, 03:10 PM
So, I have FCP 7 and Soundtrack Pro. Can I inport my Garageband project into these programs to work on it? If not, what do I do? Export the file as an aiff and then import?


Yes, export the files.