PDA

View Full Version : Keystation 49e with Logic Express and Cubase




FFTT
Nov 21, 2005, 02:54 AM
I know it's just a basic cheap controller, but it works fine with just
the USB connection in GarageBand, however after weeks of messing around
with Logic Express and Cubase it won't activate any of those instruments
with the USB connection alone.

Am I missing something or do those apps require an actual midi connection
and an interface to work?



FFTT
Nov 22, 2005, 08:16 AM
I don't know who writes the manuals for this stuff and the help guides, but
they need to make things much less complicated.

I FINALLY got the VST instruments to work in Cubas.

Logic on the other hand is still a technophobe'
s nightmare.

ALLdamnDAYJR
Jul 6, 2009, 07:28 PM
How did you figure this out. I'd rather be told how to, instead of fumbling around with manuals and piecing together other people's forum post/replies.

I just got logic express 7 and I have the same keyboard. No Cubase. Not really familiar w/ different DAWs (except GBand and Protools that is). But if I do get cubase, will the keyboard magically work? Is the midi running from Logic to cubase or vice versa.
Your reply would be greatly appreciated.:confused: