PDA

View Full Version : iPhone 5s App update bug??!? (no animation when manually updating)


Colonel Badger
Sep 24, 2013, 12:52 PM
So I just updated from a 4S to an iPhone 5s. I have auto-updates on, but like others have noticed that sometimes there are still apps pending update (i'm also seeing apps automatically update, so in part the auto-updates seem to be working).

What i'm finding strange is, if I tap on a pending update, the app starts to update in the App Store with the percentage complete working its way around the circle. However if I return to the Springboard the app in question thats updating DOES NOT show any form of animation. It shows no sign that it's updating. I could have sworn that on my 4s when I did the same that I would see a "pie chart" like animation over the top of the app icon, much like when you install an app for the first time.

Anybody else seeing this? Is this a bug, or perhaps this is the correct behavior when auto-updating e.g. Not to show apps that are updating in the Springboard, only in the app store?

navodwickra
Sep 24, 2013, 12:57 PM
So I just updated from a 4S to an iPhone 5s. I have auto-updates on, but like others have noticed that sometimes there are still apps pending update (i'm also seeing apps automatically update, so in part the auto-updates seem to be working).

What i'm finding strange is, if I tap on a pending update, the app starts to update in the App Store with the percentage complete working its way around the circle. However if I return to the Springboard the app in question thats updating DOES NOT show any form of animation. It shows no sign that it's updating. I could have sworn that on my 4s when I did the same that I would see a "pie chart" like animation over the top of the app icon, much like when you install an app for the first time.

Anybody else seeing this? Is this a bug, or perhaps this is the correct behavior when auto-updating e.g. Not to show apps that are updating in the Springboard, only in the app store?

Auto update never worked 100% since the 1st beta. I find it not that reliable.

Colonel Badger
Sep 24, 2013, 01:03 PM
Well, after finding an app "stuck" updating. I rebooted the phone. Now I see the animation on top of the app icon on the Springboard. So clearly it IS an iOS 7 bug. No idea if this is an iPhone 5s bug or a more general iOS 7 bug, but rebooting fixed it.

The reboot also fixed the availability of iWork apps (before the reboot they still cost money, now they're free).