PDA

View Full Version : Trimming xp pro




whyrichard
Mar 26, 2006, 12:44 PM
Hello All!


I do not want my xp pro to crowd my osx, so i gave xp a partition of 13 gigs.

what would be the best way to trim down the operating system? i do not know xp very well, but if i were to do the same in osx i would do things like delocalize it (removing languages i don't need) and getting rid of printer drivers (something i don't think xp has anyway)


--what best way to trim xp?


r.



shadowmoses
Mar 26, 2006, 01:04 PM
You cannot trim down XP yourself, but there are people who hack it and create versions of XP lite which are only about 200-300mb, these can be obtained to my knowledge but i have no idea how,

Shadow

Anonymous Freak
Mar 26, 2006, 03:37 PM
xplite (http://www.litepc.com/xplite.html) is the best bet.

Not much you can do on your own, though, unless you're comfortable digging through the registry.

topgunn
Mar 26, 2006, 08:36 PM
xplite (http://www.litepc.com/xplite.html) is the best bet.

Not much you can do on your own, though, unless you're comfortable digging through the registry.
XPLite looks great. Thanks for the info.

superbovine
Mar 28, 2006, 01:59 AM
Hello All!


I do not want my xp pro to crowd my osx, so i gave xp a partition of 13 gigs.

what would be the best way to trim down the operating system? i do not know xp very well, but if i were to do the same in osx i would do things like delocalize it (removing languages i don't need) and getting rid of printer drivers (something i don't think xp has anyway)


--what best way to trim xp?


r.

fyi: you cannot delocalize like you can in os x. you actually have to go and buy different languages based on country of origin.

jamesmcd
Mar 28, 2006, 03:03 AM
Heh, yep. Windows is already de-localized! Real convenient Microsoft... :(