PDA

View Full Version : UH OH! G5 Won't boot with speakers plugged in.




MacTruck
Apr 4, 2006, 05:31 AM
Yeah, its weird. Just started tonight out of the blue. My G5 won't boot if the speakers are plugged into the back. Tried a different set... same thing. You press the power buttong, starts up for 2 seconds then shuts off. Take out the speaker plug from the back, no problems.

What is going on?



mad jew
Apr 4, 2006, 05:33 AM
I'm not sure why this is happening but did you just install 10.4.6? :)

MacTruck
Apr 4, 2006, 05:34 AM
I'm not sure why this is happening but did you just install 10.4.6? :)


No. 10.4.5

yippy
Apr 4, 2006, 05:37 AM
That sounds like there are some wires crossed in the speaker jack, don't know why that would all of a sudden happen now though. Is there some extra metal in there or something? That is the only thing I can think of.

MacTruck
Apr 4, 2006, 05:44 AM
That sounds like there are some wires crossed in the speaker jack, don't know why that would all of a sudden happen now though. Is there some extra metal in there or something? That is the only thing I can think of.


You nailed it. I forgot I swapped a hard drive in there and I have the G5 Jive. I must have bumped a wire or something because I just took the Jive out and moved the wires around a little then stuck it back in and now it boots just fine with the speakers in. Thanks.


[EDIT: Ok back to not booting. Hmm]

MacTruck
Apr 4, 2006, 06:18 AM
Ok, upon extensive troubleshooting (taking the thing apart). I have discovered this. THe G5 Jive that I got months ago always had just one drive in there. A 160gb Seagate. I just today put in another 160gb seagate and striped them together to make a 320gb drive. Everything went smoothly. Here is the catch. For some reason it won't boot (sometimes) with the second drive power plug in the drive. The speaker cable was a coincidence, nothing to do with it. Soooo. What the hell? Is my mac drawing too much power and shutting down? Do I have a fualty power supply?