PDA

View Full Version : Installing 1 gig RAM dimms in eMac 1.25 gHz




Sharewaredemon
Apr 13, 2006, 05:04 PM
Hi,

My friend recently put 2 1 gig dimms in her emac (same as mine in sig). And I didn't think that was possible.

Her computer is running, and it is tempting me to want to do the same thing.

Any words of caution?



SmurfBoxMasta
Apr 13, 2006, 06:04 PM
The REAL question here is.......does the machine recognize all the ram and use it ???????

Although the "Official" apple specs say the max in that machine is 1GB, there ARE 2 ram slots, and as long as the memory controller can handle chips bigger than 512mb, then you should have no problems at all......

time for a visit to the system profiler :D

Sharewaredemon
Apr 13, 2006, 06:08 PM
The REAL question here is.......does the machine recognize all the ram and use it ???????

Although the "Official" apple specs say the max in that machine is 1GB, there ARE 2 ram slots, and as long as the memory controller can handle chips bigger than 512mb, then you should have no problems at all......

time for a visit to the system profiler :D

Well her About this Mac window says 2 GB DDR SDRAM under the memory section.

So it is recognizing it that much....