PDA

View Full Version : Powermac G4 how do I put in 2nd hard drive?




California
Apr 24, 2006, 12:07 AM
Friend of mine has a powermac G4. Has two spaces for hd's. Original 80giger is too small. He bought a 250 gig drive and we could not figure out how to wire both drives up for use. Ended up cloning his oem drive and using the bigger drive. What are we doing wrong with the hard drive wiring and plugs ? It seems like it should be so simple.



CanadaRAM
Apr 24, 2006, 12:10 AM
http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=24342

http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=106960

Found by going to Apple.com / Support / search for "Install Hard Drive G4"

gman71882
Apr 24, 2006, 02:01 AM
Just stack the two on top of each other, you will need a dual channel IDE Cable for 2 drives. Set both drives to Cable select (CS) on the jumper settings.
Then went you start up the computer you should see the other drive on the dektop & in Disk utility.
in System prefs you can choose which drive to boot from. I would use one for backup.

Thoes old G4 powermacs are great cause you can put upto 5 HD's in them with no additional hardware other than cables.
There are so many options you can wire up with its great!!!