PDA

View Full Version : Flip4Mac is released for Intel Based Macs


cseeman
Jul 27, 2006, 08:40 PM
It's up at Microsoft's site. Yipee!

http://www.microsoft.com/windows/windowsmedia/player/wmcomponents.mspx

bbergie
Jul 27, 2006, 08:47 PM
Thanks for the heads up. I'm on my way to download it now. :)

jason2811
Jul 27, 2006, 09:05 PM
where does it say it's universal?
They haven't put it up on the Flip4Mac.com site. I guess I'll wait until it's on there and official.

bbergie
Jul 27, 2006, 09:20 PM
It's up on the flip4mac website now. And it is universal (see right menu bar).

http://www.flip4mac.com/wmv_download.htm

rxl125
Jul 27, 2006, 09:47 PM
can someone confirm that 610wip.com doesn't work?

Bern
Jul 27, 2006, 09:58 PM
Does that mean we can download version 2.1 for our Intel Macs and use the serial number we purchased for our PPC version to activate the features we paid for? Or do we have to re-purchase all over again?

Josh396
Jul 27, 2006, 09:59 PM
It's about time.

risc
Jul 27, 2006, 10:09 PM
Does that mean we can download version 2.1 for our Intel Macs and use the serial number we purchased for our PPC version to activate the features we paid for? Or do we have to re-purchase all over again?

My old serial works fine.

Rower_CPU
Jul 28, 2006, 12:43 AM
My old serial works fine.

Same here. I'm stoked to have my Flip4Mac back. :)

lOUDsCREAMEr
Jul 28, 2006, 12:50 AM
still won't play most Yahooooo vidz:(

Bern
Jul 28, 2006, 02:00 AM
Yep you're right guys.. phew! Everything is now as it should, well accept for freeking Photoshop.

Makosuke
Jul 28, 2006, 02:53 AM
'bout time.

Sadly, it still does all kinds of ugly things to almos any page in Camino with embedded video--left half of the controller is usually blanked out by a "mystery box", and the rest of the layout on the page is usually munged somewhere between moderately and severely.

Same sites work perfectly in Safari, though, so I guess it's an issue with however Camino handles embedding.

JackSYi
Jul 28, 2006, 03:00 AM
Flip2Mac is one of my favorite OS X apps.

Jeonat
Jul 28, 2006, 03:08 AM
Works fine on my Macbook with Safari :) Glad to have this program back!

Now... all we need is a VLC universal ;)

WildCowboy
Jul 28, 2006, 03:11 AM
Now... all we need is a VLC universal ;)

I'm not a big VLC user and am on PPC machines anyway, but haven't there been Intel versions (http://www.videolan.org/vlc/download-macosx.html) available for almost three months now?

solaris
Jul 28, 2006, 03:30 AM
Now... all we need is a VLC universal ;)
Don't hold your breath!
Cause the VLC developers have stated that they don't plan to release a Universal Binary.

The main cause is that the VLC application would be close to twice the size of a platform specific one. Because most of the size is taken by binaries, and not shared files like .nibs, images, etc.

MacSA
Jul 28, 2006, 03:58 AM
Does that mean we can download version 2.1 for our Intel Macs and use the serial number we purchased for our PPC version to activate the features we paid for? Or do we have to re-purchase all over again?

I thought this software was free? :eek:

EDIT: Just noticed you have to pay for the advanced version.

Nermal
Jul 28, 2006, 04:01 AM
The player is free, the encoders etc. aren't.

FleurDuMal
Jul 28, 2006, 04:41 AM
What is the advantage of the advanced version? Is it worth paying for? How does it compare to QT Pro?

(I would go on the Flip4Mac website myself, but I'm at work and it's blocked).

Lollypop
Jul 28, 2006, 04:42 AM
freaken finally! :D :D Along with office this is one of the big things that I wanted to go universal!

Mitthrawnuruodo
Jul 28, 2006, 04:56 AM
Now... all we need is a VLC universal ;)My 0.86-svn isn't Universal... it is Intel only:

53725

I'll see if I find the link to where I got it... :)

Edit: There's a link to a Intel version of 0.85 (http://www.videolan.org/mirror.php?mirror=http://downloads.videolan.org/pub/videolan/&file=vlc/0.8.5/macosx/intel/vlc-0.8.5-intel.dmg) on the VLC pages (http://www.videolan.org/) (when I go in using an Intel Mac). Edit2: But as far as I remember that one was really buggy... I have tried it and it made me go look for a newer version...

Edit3: Here we are, among the nightly builds (http://nightlies.videolan.org/build/macosx-intel/). (I've been running the one from July 2nd without any major issues.)

Jeonat
Jul 28, 2006, 07:20 AM
Thanks, will have to give it a go when I get home.

miniConvert
Jul 28, 2006, 07:51 AM
Has anyone had any luck accessing the Big Brother Live Stream with Flip4Mac installed in QT? It crashes Safari and Camino when I try, and if I put the URL straight into QT, http://geo.channel4.com/player/v2/asx/showvideofeature.jsp?id=show:285:356 it crashes that too! :(

I was hoping to finally be able to watch Big Brother on my Mac. I hate Channel 4 with a passion for ditching Real and using Windows Media 10 streaming. Argh!

Jeonat
Jul 28, 2006, 08:13 AM
I think that the BB feed (as with almost all C4 web stuff) is DRM protected. Flip4mac doesn't support WM DRM so that would explain the problem.

miniConvert
Jul 28, 2006, 08:15 AM
Urgh, it doesn't? Things like this make it so easy to hate Microsoft.

It's ultra-crap that the link just crashes whatever program I try and open it in!

rxl125
Jul 28, 2006, 10:04 AM
how about radiomat.com radio stations? I can't get any of them to work.

jason2811
Jul 28, 2006, 10:46 AM
I'm just the average consumer user. Is there any benefit for me to purchase the $30 version of Flip4Mac? Thanks.

mark!
Jul 28, 2006, 10:53 AM
I'm just the average consumer user. Is there any benefit for me to purchase the $30 version of Flip4Mac? Thanks.

not really. im not

MacBytes
Jul 28, 2006, 05:07 PM
http://www.macbytes.com/images/bytessig.gif (http://www.macbytes.com)

Category: 3rd Party Hardware
Link: Microsoft releases Universal Binary of Windows Media for Quicktime (http://www.macbytes.com/link.php?sid=20060728180742)
Description:: Microsoft's recently acquired Flip4Mac division has issued a Universal Binary of the Windows Media Components for Quicktime. The previous version wouldn't run correctly on Intel Macs.

Posted on MacBytes.com (http://www.macbytes.com)
Approved by Mudbug

iMeowbot
Jul 28, 2006, 05:29 PM
I can't find anywhere else that Microsoft bought Telestream. Bad reporting or extremely quiet acquisition?

Nermal
Jul 28, 2006, 05:32 PM
I can't find anywhere else that Microsoft bought Telestream. Bad reporting or extremely quiet acquisition?

It happened back in January, it was announced at MWSF.

iMeowbot
Jul 28, 2006, 05:44 PM
It happened back in January, it was announced at MWSF.
The January annoucement was for a development and distribution contract, not a buyout. If they got pwned, this would have to be a very recent happening.

CANEHDN
Jul 28, 2006, 06:12 PM
Does this run WMP without having it installed or do I have to install WMP and it uses it that way

Mal
Jul 28, 2006, 06:28 PM
Does this run WMP without having it installed or do I have to install WMP and it uses it that way

It plays them through Quicktime Player, and it includes another player if you don't want to do that. You can't get the Mac version of WMP anymore.

jW

CANEHDN
Jul 28, 2006, 11:08 PM
So it doesn't need it installed at all? I was just curious to whether I can "Get Rid" of WMP of my computer all together. I really wish Apple had an uninstall tool to actually remove everything related to a specific program.

Looks like it runs perfectly fine. I like it.

i preached to your guys comments THANKS!