PDA

View Full Version : FCP: Moving audio "sub frame"




ppc_michael
Jan 29, 2008, 12:50 AM
Currently in my timeline I can only move an audio clip in terms of frames of video. So I can move a clip one frame forward or one frame back.

Is there a way to "unlock" that, so that I can move my audio clips much smaller increments? Like in terms of audio samples instead of video frames?

I'm having trouble syncing some audio with the video because I need to nudge the audio half a frame forward, you know?



bigbossbmb
Jan 29, 2008, 01:36 AM
open the FCP user manual PDF in Preview and run a search for "sub-frame". You'll be able to make adjustments as small as 1/100 of a frame.

-DH
Jan 29, 2008, 05:43 AM
Here's a tutorial: http://tinyurl.com/2yf8ju (courtesy of Capt Mench)

-DH

ppc_michael
Jan 29, 2008, 06:41 AM
Perfect, thanks! (I didn't even know "sub frame" was the correct term)