PDA

View Full Version : Dock???


iEric
Oct 23, 2003, 07:36 PM
THE DOCK DISAPPEARS AND QUITS I THINK!...WHATS GOING ON??

ffakr
Oct 23, 2003, 08:15 PM
Do you have auto-hide set in the Dock preferences or is the Dock actually crashing?
If it crashes right after launching, try deleting the preferences in /Users/username/Library/Preferences/

iEric
Oct 23, 2003, 08:22 PM
Its actually crashing...Will that delete the files I have on the dock?

ffakr
Oct 23, 2003, 08:28 PM
It will delete the shortcuts you've added to the dock, but those aren't the 'files', just pointers to them.

iEric
Oct 23, 2003, 08:55 PM
what do i do to get rid of the dock...ahhhh...but i dont have the autohide on and i just want it to work.

ffakr
Oct 23, 2003, 10:19 PM
You lost me. Get rid of the Dock?
Do you mean "keep it from crashing?"

mnkeybsness
Oct 23, 2003, 10:19 PM
what programs are you running?
any dock haxes/modifiers?

iEric
Oct 24, 2003, 12:51 AM
nope, no dock modifiers...

evolu
Oct 24, 2003, 01:11 AM
sometimes when my dock 'disappears' and wont unhide for whatever reason, i press command-option-d and it will show itself.

does that work?

iEric
Oct 24, 2003, 01:32 AM
No nothing happens...but I did do a First Aid thing to repair permissions to see if that works..and all i got was:

Determining correct file permissions.
Group differs on ./private/etc/cups/certs, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/etc/cups/classes.conf, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/etc/cups/cupsd.conf, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/etc/cups/ppd, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/etc/cups/printers.conf, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/etc/cups, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/var/spool/cups/tmp, should be 26, group is 0
Group differs on ./private/var/spool/cups, should be 26, group is 0
The privileges have been verified or repaired on the selected volume


And i restarted and the same thing..so maybe something is wrong with the permissions....

cb911
Oct 24, 2003, 05:03 AM
so you got that message when you verified permissions? just verify again, then repair permissions. that might fix it.

you could also try fsck -y.

iEric
Oct 24, 2003, 10:55 AM
i did repair permissions like 10 times....

iEric
Oct 24, 2003, 11:28 AM
if i ARCHIEVE AND INSTALL....does that save all my files? or will it just save those in the HOME folder?

ddc
Feb 22, 2004, 04:29 AM
see thread is located at:
http://forums.macrumors.com/showthread.php?threadid=57454&goto=newpost

Dock crashed (would go to 90% CPU and stay hidden) frequently when I used hot corners in expose. Turning off hot corners for expose fixed it MOST of the time.

What has seemed to really fix the problem is turning off the "slideshow" desktop picture I had changing every 5 sec, and changing to a static one. Since I did that, I've had expose hot corners back on for almost a week with no dock crashes, even when I TRY to get it to crash (see other thread on that)

Hope this helps!