PDA

View Full Version : Dreamweaver CS3 running terribly on 2Ghz Macbook




Hustle
Feb 17, 2008, 01:58 PM
I have a Macbook 2Ghz Core 2 Duo, 2GB Ram and 120gb 5400 hard drive and have recently got the Adobe CS3 suite for college.

All of the adobe programs run fine except dreamweaver. I find it very sluggish and laggy. Even when scrolling down the page, it slugs. I'm not sure whats wrong.

It's also doing this in Microsoft Word.

I'm running Leopard 10.5.2.

What could be wrong?.

Thank you.



Craigy
Feb 17, 2008, 02:52 PM
You know - I was just about to post this myself. I didn't really see any improvement on my MBP from the previous versions of DW. It does seem very slow and sluggish - Don't know why this would be - interested to see anyone else has any comments - foxes on this.

anthonyb
Mar 13, 2008, 09:32 AM
Bad news.
This is a huge issue with Dreamweaver 9 and intel based macs. Pretty much doing anything will cause the problem. It does not matter if you are working locally or from files off of a computer on a network. I have been trying to battle this problem for quite some time now. Seems that the only thing I can figure out is that images seem to make it run slower.

Badder news.
Adobe is aware of the problem and has been since June 18, 2007 (http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=kb401608&sliceId=2)! I cant even really use the program for an extended period of time due to this issue.

You would think that a company like Adobe would take care of this MAJOR flaw in one of their premiere programs. I could understand if they were a smaller company and you werent paying hundreds of dollars for the software.

I dont really have any suggestions for getting around this other than dont use alot of images. Hopefully we will get a fix/update very very soon. Until then tread lightly.

-Anthony

Voidness
Mar 13, 2008, 12:16 PM
Sadly, I don't have a solution for this problem.

Dreamweaver is in much need of a complete overhaul. I've been using Dreamweaver since Dreamweaver UltraDev 4, and it's become slower and slower with every release.

Mactropolis
Mar 20, 2008, 10:30 AM
I have experienced the exact same thing... sucks :(

I've simply been 'grinning and bearing it'... although I suppose I should be looking for an alternative...

elbundi
Apr 23, 2008, 04:03 PM
I'm having to roll back to DW8. This is terrible.
Come on Adobe.

Me1000
Apr 23, 2008, 05:17 PM
if the images on the page are stored remotely ( for example your image tag is <img sr="http://images.macrumors.com/vb/images/smilies/blackapple.gif" />

VS just

<img sr="blackapple.gif" />
)
it will be painfully slow,

My advise, use Coda! :D

timm
May 5, 2008, 06:14 AM
I have been using DW since 4. How can it be, that with all of the advances in OS and benefits that Adobe should have brought to Macromedia, that CS3 IS SUCH A DOG!? Woof!

It runs so slowly that I really only use it if I have to! It makes no difference if images are local or 'offsite', it cant even keep up when I type (with both fingers!).

I use Contribute as well and that is inflicted with the same speed issues. As soon as it opens the fans (2.16 MBP -10.5.2) start screaming (85 deg C - 185F). Close it down and the plane comes in for landing - temp drops instantly!

Is there a fix apart from loading Parallels and running the PC version - which flies!

Toronto Mike
May 6, 2008, 03:36 PM
I need to ask a related question.

I have a G5 on Tiger - does Dreamweaver have these same issues with CS3?

I am currently running CS2 with no problems - mind you, I am not a heavy user of the program, and only use it for my own small website. What do you think? Should I go ahead and get CS3?

Thanks for your consideration.

Mike

InLikeALion
May 6, 2008, 03:44 PM
I'm doing some pretty extensive sites at work, DW CS3 on imac 24" 2.4 c2d, and have no problems with speed. I'm looking into Coda, for reasons not related to speed, as an alternative.

Toronto Mike - At home i work on a dual 2.0 G5, with Leopard, and have not seen any of this sluggishness there, either.

Toronto Mike
May 6, 2008, 04:01 PM
Thanks InLikeALion

I've just purchased a used G5 for a good price for the purpose of getting the entire CS3 suite. That's comforting to know. Hopefully I won't have the same issues that forum members have using OS 10.5.

I'm counting on staying with Tiger and having no problems. We'll see.

Mike

InLikeALion
May 6, 2008, 04:28 PM
Thanks InLikeALion

I've just purchased a used G5 for a good price for the purpose of getting the entire suite. That's comforting to know. Hopefully I won't have the same issues that forum members have using OS 10.5.

I'm counting on staying with Tiger and having no problems. We'll see.

Mike

If you don't mind my asking, what did you pay for the powermac? I'm weighing the possibility of selling mine - price vs lost capabilities of a machine. I haven't looked into what machines of my spec are going for these days.

Toronto Mike
May 6, 2008, 08:06 PM
InLikeALion

Regarding my recent G5 purchase:

It's a G5 dual 2.0 (spring 2004 - able to hold 8GB ram), 5Gb of Ram with, 2xHDs, and the best part - an ATI Radeon xt800 graphic card.
price: $1000 Canadian.

For this type of machine, most of which were coming with 1xHD, less than 2GB of Ram, and basic stock graphic cards - the prices were in a range of $1000 to $1200 on the Toronto Craig's list. Machines that had more to offer in terms of configurations were asking in the $1,200 to $1,300. If you are looking at the retail dealers, many are asking a much higher range of price for stock machines. Then you need to factor in shipping for the internet sellers, and the sales taxes for retail. The owner of my machine had his on offer for over three weeks at the higher price of $1,300, dropping it to $1,200 - then finally giving in and asking $1,000. On seeing that - I couldn't resist. For his specs, I couldn't understand myself why someone didn't pay $1,200 earlier.

Throw into this mix the your selling competition from the 1.8 G5s - that range between $800 - $1000 and you'll have an idea of the market.

I might not be the average buyer, but I was sitting on the fence of whether to sink money into the G5 chip - and certainly the thought of having to sink even more money to upgrade and be relatively current was a factor. I was looking for the 8Gb ram models, and was hesitant of anything without a graphic card to drive a 30" lcd. So the sellers, many of which are asking really good money, only had basic stock, 4gb models to offer - and were still waiting for buyers. The sellers that offered really a good price for the specs they had - sold quickly. The hold out sellers are still waiting. You've got a great model because it's not the liquid cooled ones. They make me nervous - and I'm sure others feel the same. So you have a desirable machine for someone like me that plans to have this for a long time.

I think the G5 is great for me - but everyone wants/needs the latest and greatest. If your G5 still does it for you why buy new at this point? People are having issues with OS 10.5 and Adobe. Why not let them iron the bugs out between them, and in 2 years the next generation Intel machines will be out, and have better compatibility with Adobe.

btw - I'm still keeping my G4 1.2 as a back up because you get to the point where it breaks your heart at the thought of someone only wanting to offer you a pittance for a fine working machine. It can still do all that I need it to do if my G5 ever broke down. You sound like a professional, and if you are on a tight deadline, it wouldn't hurt to have a safety net of a back up computer.

I hope my response helped.

Mike

cwaite
May 8, 2008, 06:59 AM
I also have the same problem since upgrading to Leopard at the weekend.

A bit of investigating and I have managed to work out that the problem I have only occurs if my Dreamweaver document is linked to and external css file. If I embed the css within the page it's fine. I never work with the css embeded in each page so

1. Why does this only happen in Leopard and
2. Anyone know a fix?

ogbw
Jun 3, 2008, 04:28 PM
to add to the list:

i have found that if you are working 100% locally on a site, that is *not* connected to your server, the sluggishness and delays disappear. but after you connect, some sub-process must get activated that is constantly hitting the network ... and subsequently bogging the UI experience.

there must be *something* that can be turned off in DW preferences to alleviate this.

in related hangs, i've recently been getting lots of "timeout" errors when trying to upload files... sometimes the only fix is to DISCONNECT FROM THE NETWORK AND RECONNECT. so again, this sounds like there's some net-oriented DW process that's not being managed very well.

good luck, all.

ogbw
Jun 3, 2008, 04:32 PM
under site preferences i just took down the timeout for ftp to auto-disconnect from 30mintues to 5... other people have commented on how the longer you work in the program the slower it gets... i'm hoping that reducing this background communication with the ftp server will help alleviate the problems.

Consultant
Jun 3, 2008, 05:20 PM
to add to the list:

i have found that if you are working 100% locally on a site, that is *not* connected to your server, the sluggishness and delays disappear. but after you connect, some sub-process must get activated that is constantly hitting the network ... and subsequently bogging the UI experience.

there must be *something* that can be turned off in DW preferences to alleviate this.

in related hangs, i've recently been getting lots of "timeout" errors when trying to upload files... sometimes the only fix is to DISCONNECT FROM THE NETWORK AND RECONNECT. so again, this sounds like there's some net-oriented DW process that's not being managed very well.

good luck, all.

Why don't you use a separate FTP app to upload then?

ogbw
Jun 3, 2008, 06:10 PM
because there was a curious appeal and convenience (shift-apple-u) to dreamweaver's integrated solution.

wheezy
Jun 3, 2008, 11:53 PM
I agree wholeheartedly with Me1000, use Coda (http://www.panic.com/coda). It's cheap, light, the 'Clips' feature is awesome, Site Management is great, built in FTP (Transmit), the autocomplete works great, it's light (NOT a big RAM user, like all things Adobe)... it's just a terrific program.

elbundi
Jun 5, 2008, 06:48 AM
I agree wholeheartedly with Me1000, use Coda (http://www.panic.com/coda). It's cheap, light, the 'Clips' feature is awesome, Site Management is great, built in FTP (Transmit), the autocomplete works great, it's light (NOT a big RAM user, like all things Adobe)... it's just a terrific program.

Insufficient ram isn't an issue, however convincing my employers to purchase another solution after they just purchased CS3 would be. CODA even in demo mode does play nice :)

I repeat the sentiments of others in that Adobe needs to release a patch, or call the product CS 2.5.

By default all my images and other site related files are local, still sluggish. I removed the linked css file, still sluggish.

What I think is going on is that DW as part of the CS3 package was written for a PowerPC. The Rosetta emulation software going on behind the scenes converting the program to run on an Intel based Mac is what's causing the painfully slow response times. Therefore the only option for Adobe is invest some time and effort into rewriting and not just rehashing the software to run on a intel native machine. But then what to do with older Mac OS's! Oh the quandary.