PDA

View Full Version : iPhone developer program purchase




macfanboy
Aug 1, 2008, 05:27 PM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

because the iPhone program is purchased from the apple store online, does this mean we can use apple gift cards to purchase it? Can anyone confirm? Thanks in advance



ayasin
Aug 1, 2008, 09:41 PM
I suppose you COULD use a gift card to purchase it, but if you plan to develop apps for a living or even to make back your investment in the program iteself you'll need to give Apple much more info than a simple credit card number. If you don't have a credit card you can use a debit card. If you don't have a debit card you're probably not old enough to get in the program.

macfanboy
Aug 1, 2008, 09:52 PM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

I heard that you can give them bank account info and they transfer it or give you a check. Any of this true?

gralem
Aug 2, 2008, 06:34 AM
You can definitely use a gift card to purchase the $99 solo developer kit. When you register to sell apps on the App Store, you have to provide a bank account for them to deposit your revenue from the store. If you do not provide bank details, you can still provide free apps on the App Store.

macfanboy
Aug 2, 2008, 08:35 AM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

that's what I had heard. Thanks for the confirmation. I'm gunna go buy the program as soon as I have my app ready. Unless there would be a reason to buy it now?

Jeremy1026
Aug 2, 2008, 09:22 AM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

that's what I had heard. Thanks for the confirmation. I'm gunna go buy the program as soon as I have my app ready. Unless there would be a reason to buy it now?

I'd buy it about 1-2 weeks before you expect to have your app ready. That way you have that time to continue to work on your app while your contracts are being reviewed/processed. I have 2 apps sitting with a 'Pending Contract' status since I submitted one of the apps the same day I submitted the contract, and the 2nd app about a week later.

CarlosH
Aug 2, 2008, 09:25 AM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

that's what I had heard. Thanks for the confirmation. I'm gunna go buy the program as soon as I have my app ready. Unless there would be a reason to buy it now?

They take a lot of time setting up the contract, which you need to upload free/paids apps. Mine, 3 weeks later and is still in "setup in process". So take this into account.

gralem
Aug 2, 2008, 09:25 AM
It also depends on if your app needs to use the accelerometer or GPS or other features not found in the simulator. You have to pay the $99 to get the certificates to allow you to develop on a physical device.

macfanboy
Aug 2, 2008, 09:40 AM
Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPod; U; CPU iPhone OS 2_0 like Mac OS X; en-us) AppleWebKit/525.18.1 (KHTML, like Gecko) Version/3.1.1 Mobile/5A347 Safari/525.20)

Believe it or not it's a game without accelerometer or gps. But it's still unplayable with the mouse...

devinside
Aug 2, 2008, 02:00 PM
Hi, all. I'm also interested in iPhone/iPod touch app developing. I will buy Mac myself soon and I want to ask can the developer purchase the SDK and sell apps if is not living in USA/Canada/UK. I live in Bulgaria and that's why I'm asking:confused:

CarlosH
Aug 2, 2008, 03:18 PM
Hi, all. I'm also interested in iPhone/iPod touch app developing. I will buy Mac myself soon and I want to ask can the developer purchase the SDK and sell apps if is not living in USA/Canada/UK. I live in Bulgaria and that's why I'm asking:confused:

I think you can. When you set up your bank information, if it is outside USA, they ask for your bank's swift code, which is needed for international money transfer. I remember seeing Bulgaria in the list of countries.

rsales
Aug 2, 2008, 04:28 PM
anyone know how much this pay in function of the program cost?

%

thanks :)