PDA

View Full Version : php & flash based site not loading properly


starchild
Feb 13, 2004, 04:10 AM
Hi all!

I am having trouble getting our website to display properly on macs. The stylesheet doesn't seem to be called properly, and some flash animations won't display either.

I then made a mac friendly version, which basically meant removing the flash portion at the top of the page.

This leads me to believe that there must be some kind of tag that a mac OS needs to view the page properly. Is this the case? Did the HTML that I added to the top of the page to embed the flash muck up the coding, maybe?

The page that wont display properly is http://baylounge.com/catalog/

The mac friendly version is
http://baylounge.com/noflash/catalog/

Any help is much appreciated,

tim

brianellisrules
Feb 13, 2004, 03:41 PM
Isn't the doctype declaration supposed to come before EVERYTHING in the document? Like, even the first HTML tag?

and it looks like you have a couple sets of opening/closing html tags... is that legit?


also, make sure you validate (http://validator.w3.org/), bro.


and just as a side note, resizing and positioning the browser window is annoying as crap. luckily it's possible to disable that in mozilla firebird/fox...

[mod. edit - Fixed URL]

Rower_CPU
Feb 13, 2004, 03:59 PM
I think Brian nailed it. Fix your doctype declaration and multiple <html> tags and validate the page and you should be set.

Westside guy
Feb 13, 2004, 10:58 PM
You've also got tags misordered. For example at the very top you've got this (I've simplified somewhat):

<html>
<object>

</html>
</object>

You need to remember that the last tag opened should be the first tag closed.

Additionally I see table tags that aren't closed at all, which (besides being invalid code) can cause a lot of issues when you're trying to put tables within tables.