PDA

View Full Version : Graphic Performance bad in vista on imac




darksoul
Dec 12, 2008, 04:05 AM
Hello,

i've installed Windows Vista Ultimate with Bootcamp and it gives my Graphics Card an performance index of only 1.0. I've installed the Drivers from my Leopard-CD and later the latest catalyst-Drivers from Ati, but it didn't get better.
this is my system:
Modellname: iMac
Modell-Identifizierung: iMac7,1
Prozessortyp: Intel Core 2 Duo
Prozessorgeschwindigkeit: 2.4 GHz
Anzahl der Prozessoren: 1
Gesamtzahl der Kerne: 2
L2-Cache: 4 MB
Speicher: 4 GB
Busgeschwindigkeit: 800 MHz
Boot-ROM-Version: IM71.007A.B03
SMC Version: 1.21f4
Graphics Card is the radeon 2600HD


Anyone an idea, what i can do to get a better graphic performance?

thanks for your help,

Thomas



Infrared
Dec 12, 2008, 05:48 AM
Hello,

i've installed Windows Vista Ultimate with Bootcamp and it gives my Graphics Card an performance index of only 1.0. I've installed the Drivers from my Leopard-CD and later the latest catalyst-Drivers from Ati, but it didn't get better.
this is my system:
Modellname: iMac
Modell-Identifizierung: iMac7,1
Prozessortyp: Intel Core 2 Duo
Prozessorgeschwindigkeit: 2.4 GHz
Anzahl der Prozessoren: 1
Gesamtzahl der Kerne: 2
L2-Cache: 4 MB
Speicher: 4 GB
Busgeschwindigkeit: 800 MHz
Boot-ROM-Version: IM71.007A.B03
SMC Version: 1.21f4
Graphics Card is the radeon 2600HD


Anyone an idea, what i can do to get a better graphic performance?

thanks for your help,

Thomas

Yes, definitely something wrong there. You should be getting
more than 1.0 with that setup.

Can you run 'dxdiag.exe' and get back to us with the results?

You just need to type 'dxdiag' in the start menu search box.
Use the 'Save All Information' button to get a text file of the
results.

darksoul
Dec 12, 2008, 01:07 PM
Thanks for your answer.
I have attached the txt-file from dxdiag.

Infrared
Dec 12, 2008, 02:24 PM
Thanks for your answer.
I have attached the txt-file from dxdiag.

It seems to be mostly what I would expect.
However, I notice that you have this:

DDI Version: 9Ex

Your card does support DirectX 10. You may
have the problem noted here:

http://support.microsoft.com/kb/939998

darksoul
Dec 14, 2008, 10:16 AM
ahh, interesting Problem, but i can ignore that.
Now i have an Index for graphics at 5,3. The 1.0 was with the standard vga adapter. I didn't refresh it after installing the driver.
But at games, i don't get the performance, i expexted. Z.B. NFS Undercover.

toebs
Dec 14, 2008, 12:41 PM
The reason why it says 1 is because the index "scanned" your performance before you had display drivers installed.

You can make vista make another scan if you want it to update the index.

But anyways, that vista performance index is utter crap.


Ah nevermind, didnt read the last post.