PDA

View Full Version : Quicktime/HTML help!


agreenster
Feb 24, 2004, 11:42 AM
I have a newbie html question for everyone in the know:

Im making a website and want to host a quicktime movie on it, and I have it working except for one problem. You know how on Apple.com/trailers, when you watch the movies and it "loads as you watch?" Well, mine doesnt do that. When the quicktime movie is loading, theres just a blank screen with the QT logo, and the movie wont play until the whole friggin thing is loaded.

I guess my only assumption is that the movies hosted on apple have a great connection (akamai, ftp, or whatever it is). Is that it, or is there some magic html thing I'm not doing right.

Thanks in advance

Agreenster

Wes
Feb 24, 2004, 11:58 AM
Here are some of the attributes on Apple's trailer page, you might want to try playing with these on your movie:

<td><OBJECT CLASSID="clsid:02BF25D5-8C17-4B23-BC80-D3488ABDDC6B" WIDTH="240" HEIGHT="144" CODEBASE="http://www.apple.com/qtactivex/qtplugin.cab#version=6,0,2,0">
<PARAM NAME="controller" VALUE="FALSE">
<PARAM NAME="type" VALUE="video/quicktime">
<PARAM NAME="autoplay" VALUE="true">
<PARAM NAME="target" VALUE="myself">
<PARAM NAME="src" VALUE="http://a1392.g.akamai.net/7/1392/51/e8a90572e52747/www.apple.com/trailers/mgm/cody_banks_2/images/small_06.mov">
<PARAM NAME="HREF" VALUE="http://a772.g.akamai.net/5/772/51/cae3b40b758381/1a1a1aaa2198c627970773d80669d84574a8d80d3cb12453c02589f25382f668c9329e0375e81784eb5887ea59bd3695f758 c631a40335/cody_banks_2_240.mov">
<PARAM NAME="pluginspage" VALUE="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html">
<EMBED WIDTH="240" HEIGHT="144" CONTROLLER="FALSE" SRC="http://a1392.g.akamai.net/7/1392/51/e8a90572e52747/www.apple.com/trailers/mgm/cody_banks_2/images/small_06.mov" HREF="http://a772.g.akamai.net/5/772/51/cae3b40b758381/1a1a1aaa2198c627970773d80669d84574a8d80d3cb12453c02589f25382f668c9329e0375e81784eb5887ea59bd3695f758 c631a40335/cody_banks_2_240.mov" type="video/quicktime" TARGET="myself" BGCOLOR="#000000" BORDER="0" PLUGINSPAGE="http://www.apple.com/quicktime/download/indext.html"></EMBED></OBJECT></td>

agreenster
Feb 24, 2004, 12:20 PM
Thanks! I did the same thing and think Ive got it figured out....

Probably shoulda done that before posting, but hey...

gsaenz
Apr 26, 2004, 11:04 PM
Out of curiosity, did you get your movie to play and preview while it loads?

I am trying to do the same thing. I'm guessing that one of two things is happening here:
(1) Apple's page is not a straight html page but possibly an XML or ASP page which can contain server-side scripting that will not show up when you view the source of the page.
(2) Apple has some sort of plug-in that lets you author the MOV file to buffer as their files do.