PDA

View Full Version : iPhone Simulator Crash




anmldr
Apr 19, 2009, 08:19 PM
Forgive the cross post. I posted on the Apple Developer iPhone forum as well but no one has answered yet.

When I hit Build and Go the simulator keeps crashing with this error message.

"The application SpringBoard quit unexpectedly. Click Relaunch to launch the application again. Click Report to see more details or send a report to Apple."

I click Relaunch and it quits over and over again.

I have Xcode 3.1.2 installed. In Xcode I have Simulator 2.2 | Debug chosen as the target. The build for my app shows that it Succeeded. I can even start a new project with absolutely no code added and just click Build and Go (where a blank screen should show as the app) and the same thing happens.

Suggestions?
Thanks,
Linda



jnic
Apr 20, 2009, 03:52 AM
Any console output?

BlackWolf
Apr 20, 2009, 09:54 AM
so if you open an example from apple or one of the presets you can chose when you create a new project your simulator still crashes? if so, reinstall xcode.

anmldr
Apr 20, 2009, 10:02 AM
Any console output?

I had not checked previously but here is the output of the console.

"Failed to launch simulated application: The simulated application quit."

Linda

anmldr
Apr 20, 2009, 10:32 AM
BTW, this error occurs with an empty project where I have not added any code at all.

Linda

BlackWolf
Apr 20, 2009, 11:14 AM
BTW, this error occurs with an empty project where I have not added any code at all.

Linda

"empty" means ... empty a.k.a. no code at all? if so, of course it crashes ... your application doesn't do anything. there isn't even any entry point to jump into your application, and that's exactly what the console is telling you: the application quit. because there is none :D

create a new project, chose window-based application, then press cmd+enter and see if it compiles and runs.

anmldr
Apr 20, 2009, 02:26 PM
Our definition of empty is different apparently. I meant to say that I had not added any code to a project. I chose a Windows based application and all of the files that should have been added are in fact added. I choose to Build and Run and the simulator crashes as I have mentioned.

I can also try to compile a project that has been working normally for months and it has the same exact error. To me, this points to either some setting that I have changed or preference that I may have changed or a inherent simulator problem and not a coding problem.

Linda

anmldr
Apr 20, 2009, 03:44 PM
so if you open an example from apple or one of the presets you can chose when you create a new project your simulator still crashes? if so, reinstall xcode.

Thanks BlackWolf. I did a reinstall and it is working normally. I still wish that I knew what the problem was but I guess that it is not necessary.

Linda

BlackWolf
Apr 20, 2009, 04:11 PM
Thanks BlackWolf. I did a reinstall and it is working normally. I still wish that I knew what the problem was but I guess that it is not necessary.

Linda
probably some of the files were messed up or the installer did not set the rights correctly for some reason or something ... things like that can happen.

roviiphone
Oct 3, 2009, 03:32 AM
Hi,

I am having the same problem that iPhone Simulator keep crash after install. I tried reinstall several times but didn't work. Should it be installed by root or my normal user account ? Who are the owner and group for /Developer after installation?

Thanks,
Rovi

firewood
Oct 3, 2009, 12:47 PM
Hi,

I am having the same problem that iPhone Simulator keep crash after install. I tried reinstall several times but didn't work. Should it be installed by root or my normal user account ? Who are the owner and group for /Developer after installation?

Thanks,
Rovi

I install the SDK from an admin account, and then develop from non-admin user accounts (per dev certificate).