PDA

View Full Version : Quick Icon Edit Request




LERsince1991
May 26, 2009, 02:27 AM
Hey, I can't seem to find out how to edit an apple icon.

I have CS4 and surprised that it doesn't open any of the files.

I've attached the icon I would like to edit.

Here a link as well (http://fayceless.deviantart.com/art/Apple-Cinema-Display-Icon-109571831)

All I want to do is change the wallpaper on the display to a stereotypical windows one.

Would anyone be able to do this for me please?

Thanks in advance,
Luke.



richard.mac
May 26, 2009, 02:55 AM
this is how i would do it i.e. there are probably other ways

open the icns in Preview and save the 512x512 image as a TIFF with the default options.
edit and save as a TIFF again in Photoshop.
drag into the 512x512 box in Icon Composer (included with Apple's Developer Tools) and copy to other image sizes.
export as an icns.

jmann
May 26, 2009, 03:07 AM
Here I tried.

LERsince1991
May 26, 2009, 03:35 AM
Cheers, I just installed icon composer and done everything perfectly.

I didn't know preview could convert images to other formats, cheers!

jmann
May 26, 2009, 03:36 AM
What did the final image turn out like?

LERsince1991
May 26, 2009, 04:00 AM
I've just done a quick job with some windows 7 wallpapers but now I've got to work out how to change the volume label from 'BOOTCAMP' to 'Windows HD' and got to work out how to change the icon to the one I've made.

Edit: Ok, worked out to change the bootcamp volume name just boot from windows and change the name in my computer :P

The icon is being hard though.

Edit 2: sorted, downloaded candybar demo and change the default drive icon

jmann
May 26, 2009, 04:01 AM
Ok, worked out to change the bootcamp volume name just boot from windows and change the name in my computer :P

The icon is being hard though.

Trying to get the windows part of your partition set up how you want it? :)

LERsince1991
May 26, 2009, 04:07 AM
well got bored of the look so customizing it a bit.

I also like windows 7 just the permissions of the drive don't work on NTFS so had to do some tweaks lol

I'd like to get rid of office and just use iwork but I'm having trouble adjusting

heres a screenshot of it so far.
I want some sort of feed or text on the desktop too but not sure what to have (using geektool)

LERsince1991
May 26, 2009, 05:30 AM
Ta-Da...

Thanks for the help