PDA

View Full Version : dual 450MHZ cube all done but i need a temperature check


Mord
May 9, 2004, 10:37 AM
what is normal for a dual 450MHz modual mine peaks at 60 and idles at 44 (centergrade)

RGunner
May 9, 2004, 10:57 AM
is this passive??

Mord
May 9, 2004, 11:03 AM
no it has a giga desighns blue led fan in it it has only got to 60 when running a fractal program and when i was installing some stuff.

Iused two copper coins as contact plates with some generic heatsink compound

it froze on me which was odd i'll test it for a while longer

saabmp3
May 9, 2004, 11:05 AM
Copper Coins like pennies???? I would reccomend lapping those down until they're perfectly smooth with the processor. 60 isn't unbearably hot in the OC world, but I don't think you want to strive for it, especially if you have gaps like that in there.


BEN

Mord
May 9, 2004, 11:08 AM
the ones i used are old english pennies about an inch wide there quite smooth on the bit that had contact with the die

RGunner
May 9, 2004, 11:13 AM
but using two pieces of copper means you have 4 contact points in transferrence of the heat. i seriously think you are asking for a core meltdown.

try finding a single chunk of copper and then lap it as the other user commented.

good luck

Mord
May 9, 2004, 11:20 AM
there not on top of each other there is one for each prosessor look here the ony difference is i used copper coins and generic paste http://www.xlr8yourmac.com/systems/cube/dual_g4_cube/dual_g4_cube.html

Mord
May 9, 2004, 11:25 AM
specifically i would like an owner of a daul 450MHz tower to post his/her tempreture

Flowbee
May 9, 2004, 11:42 AM
specifically i would like an owner of a daul 450MHz tower to post his/her tempreture

You might have better luck over at cubeowner.com.

Mord
May 9, 2004, 11:47 AM
i have a thread there too

Mord
May 9, 2004, 11:55 AM
I gave it a rigorus quake 3 test and it peaked at 60 on and off 56-60 it's stable but hot

Mord
May 9, 2004, 12:26 PM
rtcw spearhead and halo all done all nice and smoth again stable.

is it possible to get a fps readout form the ut2k3 demo? if so how

macbaz
May 10, 2004, 06:20 PM
not sure if this is the same thing :confused:
http://www.kezer.net/temperatures/g4_dp_gigabit_450.htm