PDA

View Full Version : Strange issue when networking osx to vista 64




Tim018
Jun 28, 2009, 11:18 AM
Aight, so here is the deal. I recently purchased my first mac, and it was a refurb uMBP 15". So far, i have been extreemly happy with it and have had little issue both for home use and with integrating it into my work use. However, i have one strange issue. My main work computer is a custom built desktop with vista ult 64 bit, and it is still on sp1 due to the fact that i have not rebuilt it in so long it would be a bad idea to upgrade to sp2. Anyways, i have opened up the firewalls on both compters and every networking protical i can find. But here is the issue, for some reason when i look on my shared drive on my pc from the mac it will only see some of the files on the drive, not all of them. For example, i will look in a folder through the mac, and it will be completely empty, however, i look at it on the pc, and there is more than 100 photos in the folder. What i am trying to move over is a very large picture folder to back it up so it is on two computers, not just one. When i do a get info (properties) on the pc of the pics folder, it says there is 30gb in the folder, however when i do it on the mac through networking, it says there is only 1.5gb in the folder. I do have both macFUSE and ntfs-3g installed on the mac also, however, it has not seemed to help with this particular issue. Also, another employee has a desktop running xp pro 32, and i have had 0 issues reading any of the files on on his drive. If anyone could help me out with this problem that would be great, thanks.

Tim

(ps, i am using an eathernet cable to connect the mac to the network and it is on the same workgroup as the rest of the pcs)